Simona Halep, 7 secrete ale victoriei de aur. Cu titlul de la Indian Wells, românca a ajuns la câştiguri de 8,3 milioane de dolari

23 martie 2015 20:24   Sport
Ultima actualizare:

Simona Halep a reuşit, la Indian Wells, cel mai bun rezultat al tenisului românesc din 2001, atunci când Andrei Pavel a cucerit titlul la Mastersul la Montreal. În finală, Simona a învins-o cu 2-6, 7-5, 6-4 pe Jelena Jankovic şi a câştigat primul său titlu Premier Mandatory (nivelul imediat inferior Grand Slam-urilor) din carieră. Click! vă prezintă câteva momente decisive din spatele succesului răsunător al româncei.

Nu a putut ridica trofeul de 18 kg

Simona Halep a cucerit la Indian Wells, cel mai greu trofeu şi la propriu, şi la figurat. Ea a fost rugată, la conferinţa de presă, să ridice trofeul, însă a constatat, în hazul general, că nu poate să-l mişte. Românca a renunţat să îl ridice, pentru a nu-i afectată participarea la următorul turneu. „Vreau să joc la Miami. E foarte greu”, a explicat ea, spre amuzamentul asistenţei, după care sportiva din Constanţa s-a ridicat şi a părăsit încăperea, fără a lua cupa cu ea. Trofeul de la Indian Wells cântăreşte aproape 18 kg! El a fost introdus în 2009, atunci când turneul a fost ridicat la rangul de Premier Mandatory şi până acum, dintre toate campioanele, doar Victoria Azarenka a reuşit să-l ridice în braţe la festivitatea de premiere. Pentru Simona Halep, acesta este al 11-lea titlu din carieră şi al treilea al anului, după Shenzhen şi Dubai.

Inedit despre Simona

  • A început tenisul la 4 ani
  • Are o singură prietenă de suflet, cu care se cunoaşte din clasa I
  • Nu a avut păpuşi în copilărie. Toată ziua se juca tenis sau fotbal cu băieţii
  • La 16 ani a luat titlul de junioare la Roland Garros
  • La 18 ani şi-a făcut operaţie de micşorare a sânilor
  • A schimbat patru antrenori în doi ani.
  • Visul ei nu este acela de a deveni nr. 1, ci de a câştiga un titlu de Grand Slam.

Şedinţă foto special pentru ea

La turneele mari este deja o obişnuinţă ca învingătorii să facă o şedinţă foto specială alături de trofeul cucerit. Aşa s-a întâmplat şi la Indian Wells, acolo unde Simona Halep s-a bucurat de toate onorurile. La evenimentul organizat în cursul după-amiezii de duminică, Simona a pozat având pe fundal drapelul României, ea bifând astfel o nouă premieră, pentru că e prima reprezentantă a tenisului din ţara noastră care învinge la acest turneu. Doar doi români au mai jucat cu trofeul pe masă. Irina Spîrlea, în 1997, când a fost învinsă cu 6-2, 6-1 de americanca Lindsay Davenport, în vreme ce, la masculin, Ilie Năstase a fost învins cu 7-5, 6-2 de australianul John Alexander. Se întâmpla în urmă cu exact 40 de ani, turneul disputându-se atunci la Tucson.

A urcat pe primul loc pentru Singapore

Prin victoria obţinută la Indian Wells, Simona Halep a mai realizat o premieră. Ea a devenit prima româncă lider în clasamentul WTA Race, care stabuileşte calificatele la Turneul Campioanelor. Această ierarhie se realizează pe baza însumării punctelor acumulate de la începutul anului, iar primele 8 clasate în luna octombrie vor participa la competiţia ce va fi găzduită de Singapore. Cu cele 1.000 de puncte acumulate la Indian Wells, Simona a urcat de pe locul 3 pe 1, având 2.610 puncte. În urma sa se situează Serena Williams (2.390) şi Maria Sharapova (2.000).

Mai multe