Anca Alungulesei a făcut cel mai delicios desert raw vegan
Dulciurile sunt slăbiciunea tuturor şi cu greu ne abţinem să nu "devorăm" o prăjitură atunci când o vedem. Dar ce te faci când trebuie să ţii şi post? Noi am găsit soluţia perfectă. Preparatele raw-vegane. Sunt uşor de făcut şi la fel de delicioase.
Anca Alungulesei a găsit soluţia perfectă. Preparatele raw-vegane. Sunt uşor de făcut şi la fel de delicioase.
„În principiu pentru orice tort raw vegan avem nevoie de un blat care se face ori din făină de ovăz, dar astăzi nu folosim deloc făină, folosim doar nuci care sunt hidratate, nuci româneşti, migdale şi fulgi de cocos, îndulcim cu curmale şi smochine, care la fel au fost hidratate, după care venim cu crema de brânză, caju-ul imită foare bine gustul de brânză, da, da, da caju-ul este ingredientul secret şi fulgii de drojdie inactivă care dau gust de brânză şi sunt şi o foarte bună sursă de vitamina B, deci ar trebuie să îl consumăm mai tot timpul! Lapte vegetal de migdale, mai avem nevoie de puţină zeamă de lămâie, miere, vom îndulci cremea cu miere şi fructe de pădure şi fulgi de cocos, pentru stratul de final, pentru că este un cheesecake cu fructe de pădure”, ne spune Anca Alungulesei. „Întâi şi întâi vom găti blatul, pentru asta avem nevoie de un blender puternic unde vom mixa toate ingredientele şi eu zic să trecem la treabă”, adaugă ea.
Aceasta ne spune și ce trebuie să facem, pas cu pas, pentru a realiza desertul: „Pentru blat avem nevoie de migdale, care sunt hidrateate, este foarte imp să hidratăm tot ce este în coajă maro, minim 8 ore! Asta înseamnă că eu le-am pus de aseară pt astăzi la hidratat, în apă! Asta înseamnă hidratare, le activăm practic! Nuci româneşti, fulgi de cocos, îndulcim cu gemul din curmale şi smochine, facem şi gemul şi un vârf de sare neiodată. Întâi întâi facem gemul, după care facem făina din nuci! Punem în blender curmalele şi smochinele”.
Urmează făina: „Urmează să facem făina. Pentru asta vom folosi o altă cană a blenderului, cu lamă uscată, care este specială pentru făină”. Aşadar, luăm nuca, o punem în blender, după care adăugăm migdalele, fulgii de cocos şi un vârf de făină: „Practic nu arată fin ca o făină, este un pic închegat! Exact este mai închegat, ceea ce ne ajută pe noi foarte mult la construcţia blatului, faptul că este mai închegat”.
Peste făină adăugăm gemul făcut din nuci, curmale şi smochine şi le frământăm laolaltă, până se omogenizează. Între timp, trecem la următoarea etapă. Crema din caju, pudră de drojdie inactivă, două linguri de miere, puţină zeamă de lămâie şi un vârf de sare neiodată: „Punem iar ingredientele în blender”.
După ce am făcut crema, presărăm câţiva fulgi de cocos în forma pentru tort, pentru ca blatul să nu se lipească! Ne putem ajuta şi de o lingură. Peste blat adăugăm crema şi trecem la ultima etapă. Crema din fructe de pădure: „Pentru asta folosim fructe de pădure care sunt conservate la congelator, dar le dezgheţăm înainte de a le folosi, ulei de cocos, sau unt de cocos, miere de albine şi iarăşi caju, ca să dăm consistenţă cremei! Toate aceste ingrediente din nou la blender”. Adăugăm crema din fructe de pădure, după care lăsăm prăjitura la congelator circa 3-4 ore, până când crema va semăna la textură cu gelatina. Gata, acum putem să ornăm și să degustăm. Poftă bună!