Calcă pe sute de lei! Cât costă pantofii parlamentarilor

5 octombrie 2015 20:27   Vedete
Ultima actualizare:

Aleşii noştri au nişte criterii foarte simple atunci când îşi aleg încălţămintea. Trebuie să se potrivească la o haină elegantă pe care funcţia îi obligă să o poarte. Iar când vine vorba de bani, nimic nu este prea scump.

Parlamentarii au o funcţie de reprezentare. Îşi reprezintă alegătorii în parlament, iar atunci când vin delegaţii oficiale, au rol de reprezentare a ţării în faţa înalţilor oaspeţi. Asta înseamnă că aspectul exterior trebuie să fie foarte atent realizat.

De exemplu, Mihai Tararache, deputat de Constanța, consideră că funcția pe care o dețină implică, automat, o ținută impecabilă: „Îmi place să mă îmbrac elegant pentru că aşa consider că bărbaţii, mai ales prin prisma funcţiei pe care o deţin, de demnitate publică, îmi place să am tot timpul o ţinută care să respecte interlocutorul meu de dialog, delegaţii străine, fiind şi vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Europene” , a declarat el pentru reporterii emisiunii Focus Magazin, difuzată de luni până sâmbătă, de la ora 19.30, la Prima TV.

Când vine vorba de întâlniri oficiale, prestanţa dată de eleganţă - contează. Dar asta nu înseamnă că trebuie să coste exagerat de mult. Totuşi, criza încă nu s-a terminat: „Nu am o preferinţă de o marcă specială. Mă duc unde găsesc şi-mi place, dar în general nu cred că merită să-ţi iei pantofi mai mult de 300, 400, 500 de lei, să spunem, ca să ai un pantof elegant”, a declarat Cezar Preda, deputat de Buzău.

Unii dintre aleşi preferă pantofii care ţin mai mult. Iar sursa de pantofi este autohtonă: „Rezistenţa, din magazinele româneşti după cum se vede. Bine, sunt muraţi de la vremea de afară. Nu sunt pantofii de miting, sunt pantofii de zi cu zi”, a declarat Diana Tușa, deputat de București.

Criteriile pentru alegerea celei mai bune perechi de pantofi nu sunt multe în lumea parlamentară. Alegerile însă, sunt întotdeauna potrivite: „N-am un criteriu anume, ci dacă stau bine, dacă se asortează cu gustul meu şi aşa mai departe. Deci, nu-i un criteriu anume, dar mai tot timpul am succes”, a mai mărturisit Mihai Tararache.

Totuși, Cezar Preda are câteva pretenții de la niște pantofi de calitate: „Să fie comozi, să fie frumoşi şi să nu fie scumpi. Ce? Sunt trei criterii pe care orice bărbat care-şi doreşte să aibă un pantof bun le are”.

Scumpi sau nu, trebuie să fie rezistenţi şi eleganţi. Dar dacă este să adunăm valoarea totală a pantofilor care se află în sala de plen la o şedinţă importantă a parlamentului probabil ne rezultă o sumă cât bugetul unei comune.

Mai multe