Ce cadouri de lux primesc nominalizații la Oscar 2021
”Nimeni nu pierde la Oscar”, acesta este sloganul sub care se desfăşoară acţiunea de recompensare a vedetelor care nu plecă acasă cu o statuetă Oscar. Tradiţia oferirii acestor premii e păstrată şi la cea de a 93-a ediţie, care se desfăşoară în condiții de pandemie.
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2021 are loc în noaptea dintre 25 spre 26 aprilie la Dolby Theatre şi la Union Station, din Los Angeles, SUA. Gala se desfăşoară în condiţii speciale din cauza pandemiei. Astfel că spectatorii sunt nevoiţi să prezinte un test PCR negativ pentru a avea acces în Dolby Theatre, publicul va purta măşti şi actorii vor mulți pentru statuetă din faţa calculatorului de acasă. Nominalizaţii la Oscar care nu vor câştiga statueta vor fi consolaţi şi în acest an cu premii estimate de Forbes la 294.536 de dolari. De pe lista generoasă oferită de sponsori se evidențiază: un sejur de trei zile la un far din Suedia, o sesiune de intervenţii chirurgicale complete, dispozitive GPS pentru animalele de companie, vacanţe de patru zile în centrul de relaxare Golden Door şi 10 şedinţe de antrenamente cu Alexis Seletzky. Pe aceeaşi listă exclusivistă pusă la dispoziţia vedetelor de compania de entertainment Distinctive Assets intră liposucţii, un dispozitiv de ţigară electronică suflat cu aur de 24 de carate şi şedinţe de mentorat cu doctorul Thomas Su. La ele se mai adaugă o carte de gătit şi meniuri cu preparate de lux oferite de GBK Brand Bar şi Kimpton La Peer Hotel, din Hollywood. În acelaşi pachet mai figurează o excursie de două nopţi în staţiunea Raiwasa, din Fiji (n.r. care costă 8.000 de dolari) şi care le pune la dispoziţia invitaţilor serviciile a 12 angajaţi printre care şi un şef bucătar sau o vacanţă de trei nopţi la Casa Del Campo, din Republica Dominicană sau trei nopţi în staţiunea Kahari, din Bahamas.
Partea mai puţin simpatică este că toate aceste cadouri vor trebui ”decontate” către Fiscul american, care taxează darurile primite de celebrităţi începând din anul 2006. Evident, aceste cadouri pot fi refuzate de vedetele care nu au câştigat statueta, în zilele următoare. Cadourile sunt oferite de diferite companii care încearcă să îşi facă reclamă prin intermediul galei Oscar. De-a lungul istoriei, Oscarurile au mai fost amânate doar de trei ori până acum: în 1938, din cauza inundaţiilor din LA, în 1968, după asasinarea lui Martin Luther King şi în 1981, după tentativa de asasinare a lui Ronald Reagan. Transmisiunea s-a realizat inclusiv din alte două sedii secundare de la Paris şi din Londra, pentru nominalizaţii care nu au putut călători în SUA din cauza pandemiei. Nu a fost desemnat un prezentator principal al galei, iar plicurile au fost desfăcute de Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle şi Bryan Cranston. Pentru prima oară, pe lista nominalizaţilor se află şi o producţie românească, realizată de Alexander Nanau.
Ei sunt principalii favoriţi ai celei de a 93-a ediţii a Premiilor
Potrivit predicţiilor făcute de New York Times, filmul „Nomadland” care a câştigat până acum premiul Sindicatului Producătorilor de Film şi Globul de Aur, e principalul favorit la Oscar. Însă lupta e strânsă între ”The Father”, Minari” şi “Promising Young Woman”. Din poziţia de favorit la titlul de cel mai bun regizor a plecat Chloe Zhao, care a regizat „Nomadland”. Titlul de cel mai bun actor îl avea ca favorit pe regretatul Chadwick Boseman, din “Ma Rainey’s Black Bottom”, care a fost răpus de cancer în urmă cu doar câteva luni, dar şi Anthony Hopkins se afla în topul preferinţelor pentru rolul din ”The Father”. Pentru cea mai bună actriţă, NY Times le dădea ca favorite pe Viola Davis şi pe Frances McDormand. ”Colectiv” al lui Alexandru Nanau nu era favorit la nici una dintre cele două secţiuni, nici la cel mai bun lungmetraj internaţional şi nici la cel mai bun lungmetraj documentar, dar criticii nu excludeau o surpriză.