Cele mai tari filme ale lui 2012. Le-ai văzut pe toate? VIDEO

19 decembrie 2012 13:05   Vedete
Ultima actualizare:

Acest an a fost unul bogat din punct de vedere cinematografic. Răbdarea cinefililor, greu pusă la încercare, a fost pe deplin răsplătită. 

American Film Institute (AFI) a realizat un top al celor mai tari filme ale acestui ani. Cele mai multe au avut și succes la public şi încasări pe măsură.

„Argo” – un film care prezintă drama unor ostatici din Irak. Pelicula a fost regizată de Ben Affleck. A avut încasări de 159 de milioane de dolari. Premiera în România a avut loc pe 9 noiembrie.

„Lincoln” – o dramă realizată de reputatul regizor Steven Spielberg, care i-a încântat pe criticii de film. A avut încasări de 107 milioane de dolari. Premiera în ţara noastră va avea loc pe 1 februarie 2013.

„Life of Pi” – un lungmetraj de aventuri realizat de regizorul Ang Lee. Încasările s-au ridicat la 198 de milioane de dolari. Pelicula a fost proiectată în avanpremieră în România pe 20 decembrie.

„Moonrise Kingdom” – o comedie excentrică de Wes Anderson, care îi are drept protagoniști pe Bruce Willis și Bill Murray. Cu un buget de 16 milioane de dolari, filmul a adus încasări de 65 de milioane de dolari. În România a putut fi urmărit în cadrul mai multor festivale de film.

„Les Miserables” – un musical regizat de Tom Hooper. A avut un buget de 61 de milioane de dolari. Actriţa Anne Hathaway a făcut eforturi imense pentru a o interpreta pe Fantine, înfometându-se pentru a intra cât mai bine în pielea personajului. Premiera în România va avea loc pe 25 ianuarie 2013.

„The Dark Knight Rises” – cel mai recent film din seria „Batman”. Premiera sa a fost marcată de o tragedie. Un bărbat de 24 de ani a intrat înarmat într-un cinematograf din Colorado și a început să tragă la întâmplare în cei care se uitau la film. Pelicula regizată de Christopher Nolan a avut încasări de peste un miliard de dolari. Premiera în România a avut loc pe 27 iulie.

„Django Unchained” – un thriller western în regia celebrului Quentin Tarantino. Filmul, pe afişul căruia se regăsesc staruri precum Jamie Foxx şi Leonardo DiCaprio, a avut un buget de 40 de milioane de dolari. Premiera în ţara noastră va avea loc pe 18 ianuarie 2013.

„The Hobbit” – un film regizat de Peter Jackson. Deşi nu se află pe lista AFI, pelicula a fost foarte bine primită de cinefili. A avut încasări de 222 de milioane de dolari. Premiera în România a fost pe 14 decembrie.

„The Master” – o peliculă regizată de Paul Thomas Anderson. Nici acest film nu se regăseşte pe lista AFI, însă drama a adunat 18 milioane de dolari de la lansare până în prezent.

"The Avengers", regizat de Joss Whedon, a doborât recordul de încasări obţinute de un film în primul weekend de proiecţii pe marile ecrane, depăşind "Harry Potter şi Talismanele Morţii". Filmul a adus încasări de 1,5 miliarde de dolari. Premiera în România a avut loc în luna aprilie.

 "Skyfall" - un film regizat de Sam Mendes. Pelicula cu noile aventuri ale agentului 007 a avut premiera în ţara noastră pe 26 octombrie. Încasările la nivel mondial au fost de 920 de milioane de dolari.

"Ice Age: Continental Drift" - regizat de Steve Martino şi Mike Thurmeier. Premiera în România a avut loc pe 6 iulie. Filmul a adus încasări la nivel mondial de 877 de milioane de dolari.

"The Amazing Spider Man" - regizat de Marc Webb. Premiera în România a avut loc pe 13 iulie. Filmul a adus încasări de 786 de milioane de dolari.

"The Twilight Saga: Breaking Dawn 2" - un film în regia lui Bill Condon. Premiera în cinematografele româneşti a avut loc pe 16 noiembrie. Filmul a avut încasări de 752 milioane de dolari.

"

"Madagascar 3: Europe's Most Wanted" - un film regizat de Eric Darnell. Premiera în România a avut loc pe 16 iunie. Încasările s-au ridicat la 737,6 milioane de dolari.

"The Hunger Games" - o peliculă regizată de Garry Ross. A fost proiectată în cinematografele din România începând cu data de 23 martie. Filmul a avut încasări de 645 de milioane de dolari.

"Men in Black 3" - un film regizat de Barry Sonnenfield. Premiera în România a avut loc pe 25 mai. Filmul a avut încasări la nivel mondial de 624 de milioane de dolari.

Mai multe