Cine a fost Maia Pliseţkaia și de ce diva baletului rus a fost bănuită de spionaj

13 iulie 2020 9:18   Vedete
Ultima actualizare:

Prima regulă a Maiei Pliseţkaia este: să nu imiţi pe nimeni. Un alt lucru important – să transformi mişcările în muzică şi nu invers. Legendara balerină rusă şi-a dedicat toată viaţa dansului, cucerind publicul prin stilul ei inegalabil caracterizat printr-o tehnică strălucită, o eleganţă şi o expresivitate cum rar întâlneşti.

Cu o carieră de peste 70 de ani, în calitate de prim-balerină, regizoare şi coregrafă, Pliseţkaia a intrat în istorie ca fiind una dintre cele mai bune balerine ale secolului al XX-lea.

Maia Pliseţskaia s-a născut la 20 noiembrie 1925, într-o familie de evrei înstăriţi, însă a avut o copilărie dificilă, marcată de executarea tatălui, din motive politice, şi de deportarea mamei în Kazahstan, împreună cu fratele nou-născut, Azari. Prima reprezentaţie importantă a Maiei Pliseţkaia a avut loc pe scena Teatrului Bolşoi, fiind concertul final al şcolii coregrafice.

Ştiai că… 

…doar pe scena Teatrului Bolşoi, Pliseţkaia a dansat în ,,Lacul lebederlor“ de 800 de ori? 

Descoperă-i aici povestea de viață, de ce i s-a interzis să părăsească țara și câte decenii a dansat pe scenă ca prim-balerină, regizoare şi coregrafă.

Mai multe