Compozitorul Marcel Dragomir a murit VIDEO

9 martie 2015 13:48   Vedete
Ultima actualizare:

Tragedie în lumea artistică. Celebru pentru şlagăre precum "Un albastru infinit" şi "Să mori de dragoste rănită", îndrăgitul compozitor Marcel Dragomir a murit, anunțul fiind făcut de fiul său, Rareș Dragomir, pe Facebook.

Marele compozitor român, cunoscut pentru şlagărele sale şi colaborările cu cele mai importante nume din lumea muzicală românească, Marcel Dragomir, a murit. Artistul avea 70 de ani. Anunțul morții lui a fost făcut public pe Internet, de către fiul său.

"Cu mare durere în inimă și în suflet vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica, că minunatul om cu suflet de aur, tăticuțul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică a plecat la Ceruri, acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit”, a scris Rareș Dragomir pe cunoscuta rețea de socializare.

Marcel Dragomir a murit. Cea mai importantă colaborare a fost cu Angela Similea

Marcel Dragomir a murit. El a debutat în 1972 cu piesa "N-aștepta” interpretată de Aurelian Andreescu și a lucrat apoi cu Elena Cârstea, Corina Chiriac, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu, etc. Cea mai cunoscută colaborare a sa a fost, însă, cea cu Angela Similea, mai ales pentru piesele "Un albastru infinit” și ”Să mori de dragoste rănită”.

Marcel Dragomir a murit. A avut emisiuni la radio și la televiziune

  • Marcel Dragomir a murit. El s-a născut la 30 octombrie 1944 la Câmpina (judeţul Prahova).
  • Studiile muzicale le-a început la Liceul George Enescu din Bucureşti (1961-1966), cu Ion Ţigănilă şi Constantin Cernaianu (clarinet), Viorel Cosma (istoria muzicii), continuându-le la Conservatorul din Bucureşti (1966-1971), cu Victor Ceaikovschi (teorie, armonie), Ion Dumitrescu (armonie), Ştefan Niculescu (forme muzicale), Iosif Csire (citire de partituri), Constantin Romascanu (cor), Liviu Brumariu, Ovidiu Varga și Octavian Lazăr Cosma (istoria muzicii), Emilia Comisel (folclor), Cornelia Anghelescu (canto auxiliar), Myriam Marbe (contrapunct).
  • A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971-1982).
  • Anunțul că Marcel Dragomir a murit a șocat o bună parte din oamenii care lucrează în audiovizualul românesc. El a fost redactor principal la sectia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984-1994). A susţinut emisiuni de radio şi de televiziune și a câștigat numeroase premii în concursuri muzicale şi internaţionale, scrie topromânesc.ro.
  • A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava - 1972, Dresda - 1984, Slîncev Briag - 1986).

Marcel Dragomir a murit. A îmbogățit patrimoniul muzicii românești

Autor al mai multor şlagăre îndrăgite de public, Marcel Dragomir a murit. El a debutat la Radio în anul 1972 cu melodia “N-aştepta”, interpretată de Aurelian Andreescu. Marcel Dragomir a compus pentru Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Mihaela Runceanu, Aura Urziceanu, Elena Cârstea, Cornel Constantiniu şi pentru mulţi alţii, scrie radiotimişoara.ro. Printre cele mai importante şlagăre ale sale se numără "Un albastru infinit", cântată de Angela Similea, dar şi "Fericirea are chipul tău", interpretată de Mihaela Runceanu. Prin compoziţiile sale, Marcel Dragomir a contribuit la îmbogăţirea patrimoniului muzicii uşoare româneşti.

Mai multe