«Deja Vu», cel mai recent film al lui Dan Chişu, din noiembrie pe marile ecrane

31 octombrie 2013 14:26   Vedete
Ultima actualizare:

„Deja Vu”, cel mai recent film independent care poartă semnătura lui Dan Chişu în calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor şi producător va avea premiera de gală joi, 14 noiembrie, la Cinema PRO. Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara: Târgu Mureş, Craiova, Cluj-Napoca, Brăila Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

Filmul spune povestea lui Mihai, un bărbat de 55 de ani, însurat, care are o relaţie extraconjugală de 3 ani. Bărbatul se decide, într-un final, să-i mărturisească soţiei despre relaţia lui cu Tania iar femeia îl părăseşte. Rămas singur, mihai o aduce pe Tania pentru prima dată în casă. Filmul începe în momentul în care, a doua zi dimineaţă, Mihai se trezeşte şi o găseşte pe Tania în bucătărie, tristă. Toată povestea se derulează în următoarele 75 de minute din viaţa celor doi în timp real. Personajul principal nu apare în film, este descoperit de spectator prin ochii mamei, amantei şi ai soţiei. Spectatorul vede ce vede personajul principal în aceste 75 de minute din viaţa lui. Momentul culminant este cel al întâlnirii celor trei, moment în care penibilul este escaladat deoarece relaţia scapă de sub control.

Drama poveştii nu aduce elemente spectaculoase prin temă – relaţia în trei fiind exploatată consistent în cinema. Drama izbeşte puternic prin tehica de filmare. Camera fixată pe o cască specială transformă personajul principal şi în cameraman şi în regizor. Filmul prezintă tema introspecţiei pe care şi-o face un bărbat pe care nu îl vedem dar îi conturăm portretul ţi imaginea din felul în care reacţionează cei cu care interacţionează: amanta, mama, soţia.

Din distribuţie fac parte Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei,  şi Dan Chişu.

Mai multe