Divorţ în casa regală de Luxembourg!

19 octombrie 2018 12:44   Vedete
Ultima actualizare:

Divorţ în casa regală de Luxembourg, la înalta curte de justiţie din Londra. Prinţesa Tessy s-a reprezentat singură în faţa instanţei britanice la procesul de divorţ de Prinţul Louis.

Divorţ în casa regală într-un caz care şochează de Luxembourgul. Prinţul Louis (32 de ani), al cărui nume complet este Prinţul Louis Xavier Marie Guillaume de Luxembourg, prinţ de Nassau şi  prinţ de Bourbon-Parma, a renunţat la succesiunea la tron pentru a o lua de soţie pe Tessy (32 de ani) care nu avea sânge albastru.

Căsnicia a durat 10 ani, după ce Louis şi Tessy s-au căsătorit foarte tineri. De la început, ei au provocat o criză constituţională. În vârstă de 19 ani, Tessy Antony l-a născut pe primul lor fiu, Gabriel, fără ca ei să fie căsătoriţi, ceea ce era o problemă pentru casa regală. Familia lui Louis era împotriva lui Tessy până ce aceasta a rămas însărcinată.

Louis este al treilea fiu al Marelui Duce Henri de Luxembourg, liderul uneia dintre celei mai bogate familii regale din Europa. La 7 luni de la naşterea primului copil, prinţul Louis şi Tessy s-au căsătorit. El a renunţat la orice pretenţie la titlul de Mare Duce o lună mai târziu. Cuplul mai are un fiu de 10 ani, prinţul Noah. Însă Tessy a pierdut al treilea copil în urma unui avort spontan, în 2016, ceea ce a devastat-o.

În prezent, când divorţează, spune că are aceleaşi sentimente de disperare. Cauzele divorţului sunt ţinute la secret. Prinţesa Tessy vorbeşte fluent franceză, germană şi engleză. Ea poate să-şi păstreze titlul de prinţesă după divorţ fiindcă i s-a acordat în 2009 şi abia în 2012 s-a introdus clauza că acesta se poate pierde în caz de despărţire. Divorţul în casa regală este subiect de discuţii aprinse în Luxembourg.

Mai multe