Extraordinar! Filmul «Poziţia copilului» a câştigat trofeul Ursul de Aur, la BERLINALA 2013

16 februarie 2013 19:19   Vedete
Ultima actualizare:

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Distincţia a fost primită de regizorul Călin Peter Netzer şi de producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, informează Mediafax.

"Poziţia copilului" s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului", sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seara, filmul "Poziţia copilului" de Călin Netzer a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Producătoarea filmului «Poziţia copilului», în discursul de mulţumire: «Politicienii români ar trebui să fie mai atenţi»

Regizorul Florin Şerban («Eu când vreau să fluier, fluier»), după Ursul de Aur câştigat de România: «Este foarte bine şi pentru noi, ceilalţi»

Mai multe