Nicolas Cage îşi face singur dreptate în «Justiţie pe cont propriu»

7 ianuarie 2012 15:00   Vedete
Ultima actualizare:

Viaţa de familie a lui Will Gerard (Nicolas Cage) e dată peste cap într-o noapte, când soţia, Laura (January Jones), e atacată violată. Femeia ajunge inconştientă în spital, iar el aşteaptă cu înfrigurare orice semn de îmbunătăţire a situaţiei...

"Aceasta e o poveste despre un om disperat, care acceptă o ofertă de a se răzbuna fără a apela la justiţie, şi care îşi dă seama curînd că, de fapt, a făcut un pact cu diavolul", spune regizorul Roger Donaldson.

Una dintre cele mai solicitante secvenţe a fost cea în care Cage urmărit şi fuge pe jos pe o şosea aglomerată.

"Habar n-aveam că voi fugi într-un spaţiu atît de aglomerat. Ştiam doar că voi avea o zi de filmare cu puţine replici, aşa că am venit relaxat, pentru a mă trezi apoi că alerg pe o şosea cu mai multe benzi. A fost o experienţă intensă".

Intrepretând rolul unui profesor, Nicolas Cage mărturiseşte: "Am un imens respect pentru această categorie. Tatăl meu a fost profesor şi consider că i-am adus un omagiu cu acest rol".

Oraşul New Orleans joacă un rol important, pentru că acolo totul e învăluit în mister: "E un oraş cu un mix extraordinar de culturi, iar noi am vrut să-l înfăţişăm autentic, nu ca în broşurile turistice", spune scenograful Dennis Washington.

Thriller SUA, 2011T: Seeking JusticeR: Roger DonaldsonD: Nicolas Cage, January Jones, Jennifer Carpenter, Guy Pearce, IronE Singleton105 min

Mai multe