Pictoriţa Calfa creşte porumbei şi găini la castel

30 ianuarie 2016 21:05   Vedete
Ultima actualizare:

Maria, Simona, Dragoş, Porumbescu... aceştia sunt doar câţiva dintre noii locatari de la castelul Marianei Calfa. Unii înaripaţi.

Pentru că îi plac animalele şi spaţiul îi permite, pictoriţa vrea să-şi amenajeze o grădină zoologică în curte şi a început cu achiziţionarea a cinci găini pitice, trei cocoşi şi opt porumbei.

 „Din primăvara anului trecut, de când a murit mama, am simţit să-mi măresc familia. Mi-am luat un căţel, acum porumbei şi găini de rasă. Deja s-au obişnuit cu mine şi-mi mănâncă din palmă. Ei toţi sunt copiii mei”, spune Calfa, în timp ce se cocoţează în porumbar să-şi hrănească înaripatele. Mărturiseşte că a învăţat multe despre creşterea porumbeilor de la un vecin priceput, care o ajută la curăţenie. Speră ca din primăvară găinile să înceapă să-i facă ouă, iar porumbeii să se înmulţească. „Vreau să am 100 de porumbei, un fazan, nişte raţe mute şi un ponei alb. Acesta din urmă e visul meu. Iar eu, dacă îmi doresc ceva, universul conlucrează pentru ca visul meu să se împlinească”, adaugă, fericită, pictoriţa.

Mai multe