Robert Downey Jr. a făcut dintr-un rol 80 milioane $

5 martie 2016 20:00   Vedete
Ultima actualizare:

Nu are Oscar, dar este actorul care câştigă cel mai bine de pe planetă! Robert Downey Jr. a încasat 80 de milioane de dolari într-un singur an. Revista ”Forbes” a analizat câştigurile actorilor de la Hollywood în perioada iunie 2014 - iunie 2015. Astfel, a descoperit că actorul Robert Downey jr (50 de ani) a câştigat mai bine decât toate starurile din lume.

 Deşi nu are nici un premiu în palmares, el a încasat 80 de milioane de dolari numai pentru un rol în această perioadă. Este vorba de Iron Man, din filmul de mare succes “Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”.

Culmea este că actorul Leonardo DiCaprio (41 de ani), care a luat în sfârşit Oscarul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal şi a avut 6 nominalizări la mult râvnitul premiu, a câştigat numai 29 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă.

Robert Downey Jr. a debutat în cinema la vârsta de numai 5 ani. Primul rol important l-a obţinut în 1983, în “Baby, It’s You”. A jucat în peste 88 de filme şi are o avere de 220 de milioane dolari.

În topul actorilor cel mai bine plătiţi, deşi nu au fost niciodată recompensaţi cu o statuetă Oscar, se numără Tom Cruise, care a obţinut 40 de milioane de dolari într-un an, Scarlett Johansson, cu un câştig de 33,5 milioane de dolari, în aceeaşi perioadă, şi iubitul Iuliei Vântur, faimosul actor indian Salman Khan (50 de ani), care a încasat 33,5 milioane de dolari pentru rolul din filmul “Bajrangi Bhaijaan”.

Locul 2

Actorul Jackie Chan (61 de ani) a câştigat 50 de milioane de dolari în perioada iunie 2014-iunie 2015. Eroul filmelor de arte marţiale nu a luat nici un Oscar, nici nu a fost nominalizat vreodată la mult râvnitul premiu, însă are o avere  de 230 de milioane de dolari.

Locul 3

Actorul Vin Diesel (48 de ani) a încasat 47 de milioane de dolari într-un an. Cunoscut mai ales pentru rolul din seria de filme “Furios şi iute”, care i-a adus câştigul, starul are o avere de 145 de milioane de dolari.

Locul 4

Actorul Bradley Cooper (41 de ani) a câştigat 41 de milioane de dolari între iunie 2014-iunie 2015 pentru rolul din “Lunetistul American”.  Starul, care s-a remarcat şi în filmul “Ţeapă în stil American”, are o avere de 100 de milioane de dolari.

Locul 5

Actorul Adam Sandler (49 de ani) a încasat 41 de milioane de dolari într-un an. Deţine recordul pentru cele mai multe nominalizări la Zmeura de aur , 11, în loc de Oscar, pentru cea mai slabă prestaţie în filme, însă are o avere de 360 de milioane $.

Mai multe