A murit Little Richard, legendă a rock and roll-ului. Avea 87 de ani

9 mai 2020 18:40   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Little Richard, considerat unul dintre părinții fondatori ai rock and roll-ului, a murit sâmbătă, 9 mai, la vârsta de 87 de ani. Vestea a fost făcută publică de fiul artistului.

Fiul muzicianului, Danny Penniman, a confirmat decesul pentru Rolling Stone, dar cauza morţii rămâne necunoscută, anunță și news.ro

Little Richard este considerat cel care a schimbat muzica, după lansarea în anii 1950 a piesei "Tutti Frutti, cunoscută la nivel mondial și vândută în peste un milion de exemplare.

Născut în statul american Georgia, pe 5 decembrie 1932, pe numele real Richard Wayne Penniman, Little Richard s-a numărat printre primele celebrităţi incluse în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986. El a fost al treilea dintre cei 12 copii ai unei familii „cu probleme”. Când a împlinit 13 ani, Richard a fost dat afară din casă de tatăl său, un om dur care trăia din vânzarea de alcool fabricat ilegal. Little Richard a fost adoptat de o familie albă care deținea un club în Macon, unde și-a rafinat talentul și a început să susțină reprezentații.

„Tutti Frutti”, „Long Tall Sally”, „Rip It Up”, „Lucille” și „Good Golly Miss Molly” sunt cele mai cunoscute piese ale lui Little Richard. 

Mai multe