A trăit 100 de ani! Povestea violonistului danez care a marcat muzica jazz

8 februarie 2017 16:26   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Violonistul danez Svend Asmussen a murit marți, 07.02.2017, cu câteva zile înainte de ce-a de-a 101-a aniversare. Fiul său, Claus Asmussen, compozitor și chitaristul unei trupe pop daneze, a confirmat descesul tatălui pentru Associated Press, dar nu a oferit mai multe detalii.

Artistul a fost un reprezentant marcant al jazz-ului, interpretând capodopere muzicale, alături de celebrii Stephane Grappelli, Josephine Baker și Duke Ellington. Aparițiile sale publice s-au încheiat în anul 2010, atunci când a fost diagnosticat cu un cheag de sânge. Cariera artistului se întinde pe mai bine de opt decenii.

Celebrul violonist s-a născut pe data de 28 februarie 1916, la Copenhaga, într-o familie de muzicieni. La vârsta de 5 ani, a luat primele lecții de pian, dar profesorul de muzică l-a îndreptat pe acesta spre violoncel. El  a devenit celebru la sfârșitul anului 1980, dar prima apariție scenica a fost la vârsta de 17 ani.

Muzician, actor și pictor, el s-a destăinuit unui cotidian danez că ” am fost mereu acuzat că sunt un cameleon. Trebuie să recunosc că sunt pe deplin de acord. M-am implicat întotdeauna în multe proiecte diferite.”

Artistul a fost căsătorit de două ori. În anul 2010, prima soție, cu care a avut 2 copii, a decedat, iar la puțin timp, celebrul artist s-a recăsătorit cu Ella, despre care a spus ca este motivul pentru care a ajuns la vârsta de 100 de ani.

Mai multe