Accidente pe platourile de filmare: Un actor s-a împușcat în cap

18 august 2015 9:01   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

De la răni ușoare la lovituri letale, din ce în ce mai mulți actori suferă accidente pe platourile de filmare. Recent, un actor celebru s-a împușcat, din greșeală, în cap în timp ce se afla la filmările pentru lungmetrajul „Hitman”. Deși cartușele de alamă nu i-au provocat răni grave, acesta a fost unul dintre cazurile norocoase.

Unul dintre cele mai recente cazuri de accidente pe platourile de filmare a fost cel al lui Rupert Friend (33 de ani). Actorul își filma rolul din filmul „Hitman” când, din greșeală, s-a împușcat în cap. Din fericire, rana nu a fost una letală, iar Rupert a scăpat cu un traumatism ușor, fără alte complicații: „M-am împușcat în cap. Tragi în gol, dar armele aruncă alamă adevărată, cartușe fierbinți. Au cam 400 de grade. Cartușele au ieșit, au atins pământul, au ricoșat și m-au lovit la cap, care era descoperit”, a declarat actorul, citat de Mediafax.

Accidente pe platourile de filmare: Fiul lui Bruce Lee a murit

Deși cazul lui Rupert Friend a fost unul fericit, unul dintre frecventele accidente pe platourile de filmare s-a încheiat tragic pentru fiul lui Bruce Lee, Brandon. Actorul a decedat pe patul de spital după ce a fost împușcat, din greșeală, în timpul filmărilor pentru „The Crow” (1993). Bărbatul nu a supraviețuit focului de armă și a decedat la câteva ore mai târziu, la vârsta de numai 28 de ani, potrivit Adevărul.

Accidente pe platourile de filmare: Jennifer Lawrence aproape că s-a sufocat

Nici celebra actriță Jennifer Lawrence (25 de ani) nu a fost ocolită de aceste accidente pe platourile de filmare. Ba mai mult, vedeta a tras o sperietură soră cu moartea când aproape că s-a sufocat în timp filma cadrele pentru filmul „Jocurile Foamei”. Conform Adevărul, una dintre mașinăriile menită să creeze efectul de ceață s-a defectat și a generat o cantitate imensă de fum. Jennifer a inhalat foarte multe substanțe toxice din acest motiv și a fost la un pas de a muri asifixiată.

Accidente pe platourile de filmare: Bruce Willis aproape a orbit în «Greu de ucis 4»

Chiar dacă a supraviețuit cu brio seriei de filme „Greu de ucis”, Bruce Willis (60 de ani) a fost și el victima unuia dintre frecventele accidente pe platourile de filmare. Actorul a fost foarte aproape de a-și pierde vederea în timp ce își juca rolul în fața camerelor de filmare. Într-una dintre scenele de luptă, tocul ascuțit al unui pantof l-a lovit deasupra ochiului drept, provocându-i răni grave actorului. Accidentul a fost unul foarte periculos, întrucât mușchiul și oasele craniului au ieșit prin pielea din jurul sprâncenei.

Mai multe