Actori celebri despre care nu știai că au luptat în războaie importante

22 martie 2016 9:48   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Cu toate că este greu de imaginat, a existat o vreme în istorie când celebritățile de la Hollywood au fost soldați și au luptat în războaie foarte importante. De fapt, unele dintre cele mai mari legende ale marilor ecrane s-au luptat cu naziștii, în cel de-Al Doilea Război Mondial, au dezamorsa bombe și au eliberat oamenii ținuți în lagărele de concentrare.

Mickey Rooney

Regretatul actor american Mickey Rooney a fost înrolat în armată în anul 1944, la începutul carierei sale hollywoodiene. Enigmaticul star a fost soldat timp de 21 de luni și și-a petrecut majoritatea timpului încântându-i pe colegii lui cu talentul său actoricesc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Rooney a fost răsplătit cu numeroase medalii pentru serviciu militar.

Oliver Stone

Celebrul actor și regizor Oliver Stone a renunțat la un viitor promițător la Yale, pentru a fi profesor de engleză în Vietnam, iar mai târziu s-a înrolat în armată, în 1967. A sat 15 luni la granița Cambogiei, iar experiența sa în Vietnam i-a format o imagine clară despre război, care l-a făcut să regizeze filme de Oscar, precum „Platoon” și „Born on the Fourth of July”,

„Platoon” a fost scris aproape ca o biografie. Povestea este inspirată din experiența pe care a avut-o Oliver Stone, ca soldat care a luptat în război.

Pat Sajak

Înainte să fie prezentatorul show-ului „Roata Norocului” din SUA, Pat Sajah a lucrat la stația radio a Forțelor Armate, în timpul Războiului din Vietnam. Sajak își începea emisiunea cu fraza devenită celebră: „Bună dimineața, Vietnam”. Această frază a devenit faimoasă datorită lui Robin Williams în filmul cu același nume „Bună dimineața, Vietnam” („Good Morning, Vietnam”), potrivit grunge.com.

Mel Brooks

Comedianul Mel Brooks a fost înrolat în armată încă din perioada adolescenței și a fost soldat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Actorul de Oscar a luptat împotriva germanilor, în Ofensiva din Ardeni. Citat de military.com, Brookes povestea: „Războiul nu a fost un iad pentru mine. A fost foarte zgomotos. Puteai să-ți pierzi auzul”.

Mai multe