Actriţă dintr-un film de Oscar, în pericol de a fi biciuită din cauza unei poze

25 mai 2014 16:33   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Un simplu gest pe covorul roşu de la Cannes a declanşat o adevărată furtună în Iran. Leyla Hatami, protagonistă în filmul de Oscar "A Seaparation", şi-a permis să se pupe pe obraz cu Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de Film, iar acest gest a fost imediat condamnat în ţara natală a actriţei.

Studenţii Hizbullah, o organizaţie de inspiraţie islamică, au depus o plângere în justiţie la Teheran, referitoare la gestul reprobabil ca o femeie musulmană să pupe un bărbat străin în public, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Giiles Jacob a încercat să o scuze pe Leyla Hatami, sperând că astfel va aceasta va evita pedeapsa: "Este un obicei obişnuit în Vest. Am sărutat-o pe doamna Hatami pe obraz. În acel moment, ea a reprezentat întreaga industrie cinema din Iran, apoi a redevenit ea însăşi".

În schimb, Studenţii Hizbullah consideră că gestul este un afront adus "inocenţei femeilor din Iran" şi martirilor care s-au sacrificat pentru această ţară. Potrivit legii penale, actriţa ar trebui condamnată la închisoare şi la 50 de bice.

Leyla Hatami a fost invitată la Cannes în calitate de membru al juriului. Ea a devenit celebră pe plan internaţional în 2012, când filmul "A Separation" în care a jucat, a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin.

Mai multe