Actrița Disney Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani! Adolescenta a avut o tumoare pe creier

17 februarie 2020 9:29   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Doliu în lumea filmului! Actriţa Nikita Pearl Waligwa, care a jucat în „Queen of Katwe”, un film produs de Disney despre o fată genială la şah din Uganda, a murit la vârsta de 15 ani

Nikita Pearl Waligwa, originară din Uganda, a fost diagnosticată cu tumoare pe creier, în 2016. Regizoarea filmului "Queen of Katwe", Mira Nair, a mobilizat oamenii pentru a strânge fonduri în vederea tratamentului tinerei în India.

Nikita Pearl Waligwa a fost declarată vindecată de medici, însă boala a revenit

Nikita Pearl Waligwa a fost declarată vindecată de medici, dar din păcate anul trecut doctorii i-au spus că are o altă tumoare, relatează news.ro.

Vestea morții ei a fost anunțată duminică (16 februarie) de liceul Gazaya din Kampala, capitala Ugandei, acolo unde adolescenta studia: „Ai fost dragă multora și te-am pierdut în urma unei tumoare pe creier la o vârstă atât de fragedă!”.

Filmul din 2016 se bazează pe povestea adevărată a tinerei Phiona Mutesi, considerată un geniu în şah, care la vârsta de 9 ani, deşi nu fusese la şcoală, a câştigat concursuri internaţionale. În film, mama ei este celebra Lupita Nyong'o, iar David Oyelowo este profesorul de șah. Nikita Pearl Waligwa a jucat rolul prietenei eroinei principale, cea care a învățat-o să joace șah. 

Citește și

O cunoscută vedetă Disney a murit la doar 20 de ani! De ce afecțiune suferea Cameron Boyce

Imagini rare din arhiva Disney! Intră în culisele lumii animate

Mai multe