Angelina Jolie şi-a extirpat ovarele! Avea o tumoare pe unul dintre ele

24 martie 2015 9:02   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Angelina Jolie şi-a făcut operaţia de extirpare a ovarelor, la doi ani după ce şi-a făcut o dublă masectomie preventivă.

Actriţa de 39 de ani a declarat marţi că a făcut operaţia preventivă în urma căreia şi-a îndepărtat ovarele şi trompele uterine. 

"Mă simt feminimă şi sigură pe deciziile pe care le iau pentru mine şi familia mea", a spus Angelina, confom time.com. 

Într-un articol pentru New York Times, Angelina a explixat că a luat această decizie, de a-şi extirpa ovarele, pentru că a descoperit că este purtătoare a unei gene, BRAC1 şi că există un risc de 50% de a face cancer ovarian.

De altfel, actriţa a explicat că plănuia operaţia de ceva vreme, dar a luat decizia finală după ce doctorii i-au găsit mai multe gâlme, un semn al unui cancer timpuriu. După intervenţie, medicii au confirmat că au găsit o tumoare, care era benignă, pe unul dintre ovare.

"Nu e uşor să iei o astfel de decizie, dar poţi să preiei controlul şi să înfrunţi orice problemă de sănătate", a scris Angelina. 

Operaţia forţează corpul unei femei să ajungă la menopauză, iar Angelia va urma un tratament hormonal.

Angelina, care şi-a extirpat sânii acum doi ani din cauza aceleaşi gene, a explicat că vrea să ajute femeile cu probleme similare: "Puteţi căuta sfatul altora, să vă informaţi cu privire la opţiuni şi să faceţi alegerile care vi se potrivesc". 

Mama Angelinei Jolie a murit de cancer la ovare

Angelina Jolie şi-a făcut o masectomie dublă preventivă în 2013, după ce analizele i-au arătat că este predispusă la cancer atât mamar, cât şi ovarian. Actriţa nu a vrut să rişte, mai ales că mama ei a murit de cancer la ovare la vârsta de 49 de ani. 

Pregătirile pentru operaţia la sâni au durat trei luni, timp în care a reuşit să păstreze secretul.

În urma intervenţiei de masectomie, riscul de cancer mamar a scăzut la sub 5%. "Pot să le spun copiilor mei că nu trebuie să se teamă că mă vor pierde din acest motiv."

De asemenea, actriţa a lăsat de înţeles că, după mastectomie, a acceptat o operaţie de reconstrucţie a sânului, asigurându-le pe femei că "rezultatele pot fi foarte frumoase. Nu mă simt deloc mai puţin femeie."

Mai multe