Aretha Franklin, vizitată de Stevie Wonder şi de fostul soţ Glynn Turman

15 august 2018 13:31   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Familia, prietenii, vedetele şi fanii se roagă pentru Aretha Franklin. Cântăreaţa de 76 de ani se află în stare gravă şi primeşte îngrijiri medicale la domiciliu. Ea a fost vizitată marţi de Stevie Wonder şi fostul soţ Glynn Turman.

“Regina muzicii soul” a fost vizitată marţi, în locuinţa ei din Detroit de către Stevie Wonder şi Glynn Turman, cel care i-a fost soţ timp de şase ani, în perioada 1978-1984.

Nu sunt veşti despre starea de sănătate a artistei, iar agenta ei a menţionat doar că este “grav bolnavă”.

Aretha  a fost diagnosticată cu cancer în 2010, dar a continuat să urce pe scenă până în 2017, când starea de sănătate s-a înrăutăţit. Ultimul ei show a avut loc în 2 noiembrie 2017, la New York. Aretha a cântat atunci la un eveniment organizat de fundaţia lui Elthon John. Artista a şi declarat că 2017 este ultimul an în care va mai cânta.

“O să mai înregistrez, însă nu voi mai susţine concerte. Acesta va fi ultimul an. Asta e tot”, a declarat artista la un post de radio în februarie 2017, potrivit sursei citate mai sus.

Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy

Artista americană este celebră pentru hituri  precum "You Make Me Feel”, “Chain of Fools” şi “Respect”. Deşi cunoscută pentru melodiile ei soul, Aretha a cântat de asemenea jazz, blues, R&B, gospel şi rock.

A câştigat 18 premii Grammy competitive şi două onorifice. Are 20 de single-uri pe locul unu în topul Hot R&B/Hip-Hop Songs şi două pe primul loc în Billboard Hot 100: „Respect” (1967) şi „I Knew You Were Waiting (For Me)” (1987), un duet cu George Michael.

Între 1967 şi 1982 a avut 10 albume R&B pe locul unu mai mult decât oricare altă femeie artist. În 1987, a devenit prima artistă femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Aretha a fost căsătorită de două ori şi are patru copii.

Mai multe