Blestemul Oscarurilor: vezi ce au păţit vedetele după ce au câştigat premiul

21 martie 2010 6:42   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Numeroase actriţe distinse cu premiul Academiei Americane au avut probleme în viaţa personală după câştigarea trofeului.  În ultimul deceniu, divele care au intrat în posesia Oscarului s-au despărţit de partenerii lor de viaţă.

Cele mai recente „victime“ sunt Kate Winslet şi Sandra Bullock.

„Blestemul" Oscarului părea să fi intrat în remisie, dar a lovit din nou, de două ori în această săptămână. Prima surpriză a venit din partea lui Kate Winslet (34 de ani), câştigătoarea Oscarului pentru interpretare feminină în 2009, pentru rolul din „Cititorul" („The Reader").

Actriţa britanică a anunţat zilele trecute că pune capăt unei căsnicii de şapte ani, cu cel de-al doilea soţ al ei, regizorul Sam Mendes.

Cealaltă surpriză a avut-o ca protagonistă pe Sandra Bullock (45 de ani), laureata ediţiei din acest an. Actriţa a intrat săptămâna aceasta în atenţia tabloidelor, care au relatat cu detalii explicite aventura extraconjugală a soţului ei, vedeta TV Jesse James (cunoscut şi publicului român din seria „Monster Garage", difuzată de Discovery Channel) cu un obscur model american, acoperit cu tatuaje.

Extrem de afectată, Bullock a părăsit domiciliul conjugal şi a anunţat că nu va participa la lansarea din Marea Britanie a peliculei „The Blind Side", pentru care a primit Oscarul la începutul lunii martie.

Julia Roberts a dat „tonul"

„Seria neagră" a deceniului a fost deschisă de Julia Roberts (42 ani), distinsă în 2001 cu un Oscar pentru rolul din drama „Erin Brockovich". În decurs de câteva luni, intens mediatizata relaţie a lui Roberts cu iubitul ei de atunci, actorul Benjamin Bratt, devenea istorie.

Următoarea victimă a fost Halle Berry (43 de ani), prima actriţă de culoare răsplătită cu Oscar pentru prestaţia din „Puterea dragostei" („Monster's Ball"), în 2002.

Curând, viaţa personală a lui Berry s-a transformat într-un carusel al umilinţelor, iar căsnicia ei cu muzicianul Eric Benet, „bolnav" de infidelitate cronică şi de dependenţă de sex, devenea unul dintre subiectele favorite ale tabloidelor. Cei doi s-au separat în 2003, divorţul fiind finalizat doi ani mai târziu.

La Oscarurile din 2004, marea câştigătoare a categoriei feminine de interpretare a fost actriţa sud-africană Charlize Theron (34 de ani), cu rolul din „Monstrul" („Monster"). Mult timp, relaţia ei cu actorul irlandez Stewart Townsend a părut una dintre cele mai stabile din lumea showbiz-ului.

Dar mitul permanenţei s-a spulberat chiar la începutul acestui an, când cuplul şi-a anunţat discret despărţirea. Hilary Swank, laureată cu două premii ale Academiei, şi Reese Witherspoon completează lista „neagră" a actriţelor urmărite de ghinion după ce au câştigat un premiu al Academiei.

Citeşte întreg articolul aici

Mai multe