Brad Pitt ar lua în considerare pedeapsa cu moartea pentru cei care au poluat Golful Mexic
Actorul american a făcut acest comentariu într-un documentar care va avea premiera în Statele Unite ale Americii, marţi seară, realtează Mediafdax.
Întrebat ce părere are despre persoanele care au declanşat criza ecologică din Golful Mexic, Brad Pitt a declarat: "În trecut, nu am susţinut niciodată pedeapsa cu moartea. Acum, însă, sunt dispus să îmi revizuiesc părerea despre pedeapsa cu moartea".
Brad Pitt, în vârstă de 46 de ani, a reprezentat "vârful de lance" al proiectului ecologic-umanitar "Make It Right", care a avut scopul de a construi 150 de case ecologice, rezistente şi la un preţ accesibil, în zonele din New Orleans cel mai afectate de uraganul Katrina, care a distrus acest oraş în 2005.
Eforturile depuse de starul american în această regiune au fost surprinse pe peliculă, în documentarul "If God Is Willing and Da Creek Don't Raise", de cineastul Spike Lee, ce va avea premiera în seara zilei care marchează împlinirea a cinci ani de la producerea catastrofei.
Documentarul ar fi trebuit să se încheie pe un ton optimist, prezentând imagini cu echipa de fotbal american din New Orleans câştigând finala Super Bowl din acest an. Însă după explozia din luna aprilie a platformei de forări submarine Deepwater Horizon din Golful Mexic, ce a cauzat moartea a 11 persoane şi a declanşat cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite, regizorul Spike Lee a decis să includă şi acest subiect în filmul său.
"Acesta ar fi putut deveni cu siguranţă un documentar mai optimist", a declarat Spike Lee. După catastrofa ecologică din Golful Mexic, cineastul american a mărturisit că a trebuit"să regândească şi să reconfigureze" acest proiect cinematografic.
În ciuda pagubelor imense produse în regiune de cele două catastrofe, Spike Lee speră ca locuitorii din New Orleans să revină la casele lor: "Voinţa lor nu va putea fi înfrântă. Vor continua să se întoarcă".
Declaraţiile incendiare au fost făcute de Brad Pitt într-o perioadă în care partenera lui de viaţă, actriţa Angelina Jolie, se află într-o vizită la Sarajevo, în Bosnia, în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU.
Actriţa americană a discutat cu oficialii guvernamentali din această ţară despre implementarea unor programe educaţionale care să-i ajute pe refugiaţi rămaşi fără locuinţe după războiul civil din regiune să revină la casele lor.
Cei doi celebri actori de la Hollywood, care cresc împreună şase copii, deţin şi o reşedinţă în New Orleans.
Aproximativ 4,9 milioane de barili de petrol s-au scurs în apele Golfului Mexic în cele 87 de zile de la explozie. Potrivit lui Thad Allen, amiralul forţelor marine americane de coastă, operaţiunea de sigilare completă a puţului de petrol avariat nu va putea fi realizată decât la începutul lunii viitoare.
Deşi scurgerea petrolului în ocean a fost oprită pe 15 iulie , consorţiul BP a sperat iniţial că va putea sigila acel puţ, definitiv, în cursul acestei luni.
Angelina Jolie şi partenerul ei de viaţă, actorul american Brad Pitt, susţin şi numeroase alte proiecte umanitare, ei donând, la începutul acestui an, un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti din 12 ianuarie - considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi -, dar şi 75.000 de dolari pentru construirea unei şcoli pentru fete în Afganistan. În urmă cu câteva zile, cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Pakistan.