Brie Larson, nemulțumită că actorul Casey Affleck a câștigat Oscarul

28 februarie 2017 14:17   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a ajuns la cel mai controversat nominalizat al acestei ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. Casey Affleck, fratele mai mic al lui Ben Affleck, are la activ două acuzații de viol, datând din 2010.

Cea care i-a înmânat premiul este nimeni alta decât Brie Larson, câştigătoarea din 2016 pentru “cea mai bună actriţă în rol principal”. Brie a luat premiul pentru rolul din “Room”, film ce spune povestea unei tinere răpită de un bărbat, sechestrată într-o “cameră” ani la rând şi abuzată.

După ce i-a înmânat premiul, actriţa s-a retras şi spre deosebire de cei prezenţi în sală nu l-a aplaudat pe Casey. Crispată, blonda părea mai degrabă stânjenită că împarte aceeaşi scenă cu actorul acuzat de viol.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal a fost câștigat de Casey Affleck pentru rolul interpretat în filmul „Manchester by The Sea”. Este a doua nominalizare din cariera actorului.

Acuzat de hărţuire sexuală

În 2010, două din actrițele cu care Casey a lucrat la filmul experimental ”I’m Still Here” l-au acuzat pe câștigătorul premiului Oscar de hărțuire sexuală. Una dintre actrițe a declarat că Casey s-a strecurat în patul ei în timp ce aceasta dormea.

Cealaltă l-a acuzat pe actor că ar fi obligat-o să rămână în aceeași cameră de hotel cu el și că ar fi tras-o de mână în încercarea de a o intimida. Affleck a fost dat în judecată, iar despăgubirile cerute au fost de 2 milioane, respectiv de 2,25 de milioane de dolari. Ambele acuzații au fost retrase în urma unor înțelegeri rămase secrete. De altfel, Casey a respins categoric ambele acuzații.

Mai multe