Brigitte Bardot, cuvinte dure la adresa mișcării #Metoo: «Actrițele sunt niște ipocrite»

18 ianuarie 2018 16:41   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai apreciate actrițe din anii '50-'60, apreciată de publicul francez și nu numai pentru frumusețea sa răvășitoare, Brigitte Bardot, a făcut recent o afirmație care i-a uimit chiar și pe admiratorii săi și i-au auds un șir de critici. Fosta actriță, militantă înverșunată pentru drepturile animalelor și-a exprimat părerea despre mișcarea #metoo, catalogând-o ridicolă și lipsită de sens.

Bardot a atacat mișcarea #Metoo și a susținut că "actrițele care se plâng de faptul că au fost hărțuite sexual fac acest lucru pentru a fi în centrul atenției, totul reprezentând doar o mișcare de promovare". "Multe dintre actrițe sunt niște ipocrite și pur și simplu ridicole. Încearcă să-i seducă pe regizori pentru a primi un rol, dar atunci când acest subiect se aduce în discuție, ele susțin că au fost hărțuite. Nu am fost niciodată o victimă a hărțuirii sexuale. Mereu mi s-a părut frumos atunci când bărbații mă complimentau și îmi spuneau că am un posterior de invidiat", a declarat Brigitte Bardot pentru publicația Paris Match.

Comentariile actriţei au apărut la scurt timp după cele ale altei vedete, Catherine Deneuve, pusă la zid pentru critici aduse mişcării #MeToo. 

Deneuve, în vârstă de 74 de ani, împreună cu alte 100 de femei din Franţa, a semnat o scrisoare deschisă publicată în Le Monde prin care sugera că #MeToo devine "puritană" şi "o vânătoare de vrăjitoare" împotriva bărbaţilor. 

Bardot, care și-a încheiat cariera în cinematografie în anul 1973 pentru a se putea dedica apărării drepturilor animalelor, are un trecut foarte zbuciumat, iar viața sa amoroasă a fost pe prima pagina a multor ziare în perioada în care se afla la apogeul carierei sale. "Nu mi-a plăcut atunci când viața mea amoroasă a fost publicată pe prima pagină a ziarelor, încă este dificil pentru mine să înțeleg  ce s-a petrecut cu mine în perioada aceea. Nu am aproape niciun contact cu persoanele din industria conematografică, exceptându-l pe vechiul prieten Alain Delon", a reltata Bardot.

La onorabila vârstă de 83 de ani, celebra actriță se ocupă de îngrijirea celor șase pisici, nouă câini și a altor 50 de animale care își duc traiul liniștite la o fermă situată într-o stațiune exclusivistă din Saint Tropez. 

Mai multe