Catherine Deneuve, internată în Paris! Legendara actriță a suferit un accident vascular cerebral

6 noiembrie 2019 14:23   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Catherine Deneuve (76 de ani) a fost internată de urgență la spital, după ce i s-a făcut rău marți noapte (5 noiembrie). Celebra actriță franceză ''a suferit un accident vascular cerebral ischemic foarte limitat şi, prin urmare, reversibil'', a anunţat familia sa.

Catherine Deneuve a fost foarte activă în ultimul an. Actrița a filmat pe insula Reunion lungmetrajul „Terrible Jungle”, care va avea premiera în 2020. Actrița a acuzat stări de rău în noapte de marți spre miercuri și a ajuns la spital în stare destul de gravă, relatează Le Parisien. Ea se află sub atenta supraveghere a medicilor, care îi fac mai multe investigații. Momentan, nu se știu mai multe detalii oficiale despre starea de sănătate a lui Catherine Deneuve.

"Din fericire, ea nu are niciun deficit motor şi trebuie, desigur, să-şi ia ceva timp liber" pentru odihnă, relatează Agerpres.

Catherine Deneuve a debutat în lumea filmului la 13 ani

Catherine Deneuve este una dintre cele mai cunoscute actrițe din industria filmului francez. Starul și-a câștigat reputația pentru rolurile pe care le-a înterpretat într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Bunuel și Roman Polanski. Catherine Deneuve este fiica actorului de teatru și film Maurice Dorleac. Ea s-a născut pe 22 octombrie 1943, la Paris. 

A debutat în lumea filmului la vârsta de 13 ani, cu un rol în filmul „Los Collegiennes” (1956). A lucrat cu regizori precum Roger Vadim, cu care are și un copil. Catherine Deneuve a cunoscut faima cu musical-ul lui Jaque Demy, „Les Parapluies de Cherbourg” (1964). Actrița a mai avut roluri legendare  și în „Repulsion” (1965), regizat de Polanski, dar și în Belle de Jour (1967), al lui Bunuel. Catherine Deneuve a fost distinspă de Academia Fanceză de Cinema cu premiul pentru cea mai buna actriţă în 1980 cu The Last Metro (1980) şi în 1982 la acelaşi festival şi aceeasi categorie a câştigat cu Place Vendome (1998).

În 2000, ea apărut în filmul lui Lars Von Trier, „Dancer in the Dark”, care a primit premiul  Palme d'Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. În 2013, Catherine Denevue a jucat în filmul „ Elle s'en va”, regizat de Emmanuelle Bercot”. 

Mai multe