Ce cadouri inedite a primit Regina Elisabeta de ziua ei

20 ianuarie 2017 14:58   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Cea mai veche şi iubită suverană din lume a împlinit 90 de ani în aprilie 2016. Recent, Buckingham Palace a făcut publică lista cadourilor primite de Elisabeta a II-a.

Printre cele mai inedite daruri primite de regină se află un cal numit "Sir John" trimis de Poliţia regală canadiană, în timp ce locuitorii din Insulele Virgine britanice i-au trimis un săculeţ violet cu sare.

Preşedintele competiţiei de ambarcaţiunii Henley Royal Regatta i-a făcut Maiestăţii sale cadou un ursuleţ din mohair pe nume Bertie, dotat şi cu o pălărie.

A primit patru jachete pentru căţei

Şi pentru că are foarte mulţi căţei, regina a primit patru jachete de culoare maro pentru patrupede, decorate cu blazonul comitatului regal Windsor şi Maidenhead, scrie Mediafax.

Regina a primit din partea guvernului indonezian o pictură cu ea şi cu prinţul consort, ducele de Edinburgh, care îşi zâmbesc unul altuia, pe o câmpie din Bali pe care se cultivă orez.

De la ambasadorul chinez a primit un evantai de mătase pe care era pictat portretul ei. Nici ambasadorul tunisian nu a rămas mai prejos din acest punct de vedere, el făcându-i cadou reginei un portret în mozaic întruchipând-o tânără, cu mesajul: "Cea mai veche şi mai iubită suverană din lume".

A primit 17.420 de obiecte prin poştă într-o lună

Regina Elisabeta a II-a adună o mulţime de cadouri de-a lungul anului. De exemplu, într-o singură săptămână din aprilie, Palatul Buckingham a primit nu mai puţin de 17.420 de obiecte prin poştă pe numele suveranei, care reprezentau şi felicitări, şi cadouri. Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a este la 21 aprilie.

Mai multe