Ce nu aţi văzut la Oscar. Câştigătorii s-au dat în petic în culise

6 martie 2018 17:58   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Stresaţi să nu se facă de râs pe scenă, actorii premiaţi la cea de-a 90-a ediţie a Oscarurilor s-au făcut de râs în culise.

Încă de la începutul galei, moderatorul Jimmy Kimmel le-a spus invitaţilor că „cel care va avea cel mai scurt discurs după decernarea premiului va fi premiat cu un Jet Ski de 18.000 $”. Nimeni nu s-a străduit însă să vorbească puţin. Aşa că cel care a plecat acasă cu bijuteria tehnologică a fost designerul de costume Merk Bridges, care a luat Oscarul pentru hainele din „Phantom Thread”. Discursul lui a durat exact 30 de secunde. 

Sam Rockwell (49 de ani) a glumit în culise că „a crescut cinci centimetri după ce a luat Oscarul la prima lui nominalizare din carieră”. Gary Oldman (59 de ani) a fost văzut muşcând din statuetă pentru a se convinge că e aur masiv (n.r. nu este; statueta e suflată, folosind o tehnologie NASA), iar Frances McDormand (60 de ani), care a luat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, a fost cât pe ce să plece de la gală fără statuetă. Actriţa i-a lăsat statueta soţului ei Joe Coen, care a uitat-o la toaletă. Noroc că McDormand a apucat să îşi graveze numele şi bodyguarzii au reperat rapid persoana care a pierdut premiul. Allison Janney (58 de ani) a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar şi a declarat autoironic pe scenă „că a făcut totul de una singură şi că merita din plin asta”.

A venit îmbrăcată ca la gala din anul 1962

Rita Moreno (86 de ani) a fost surpriza serii, şocându-şi colegele mai tinere. ­Legendara actriţă a venit îmbrăcată în exact aceeaşi rochie pe care a purtat-o în 1962, când a câştigat un premiu Oscar pentru rolul secundar interpretat în ­filmul “West Side Story”.Rita Moreno s-a născut în Porto Rico şi a debutat la doar 16 ani ca actriţă şi cântăreaţă. Are o fiică Fernanda Lucia şi din 2010 este văduvă, după ce soţul ei Leonard Gordon s-a stins din viaţă.

A purtat o rochie creată de o româncă

Creaţiile designerului de origine română, Maria Lucia Hohan, nu au lipsit nici în acest an de la Oscar. O rochie de culoare fucsia creată de Hohan a fost purtată de actriţa din Chile, Daniela Vega (28 de ani). Vega e prima persoană transgender care prezintă o gală de Oscar şi care reuşeşte să scrie astfel o filă importantă de istorie.

Mai multe