Ce nu ştiai despre actorul care îl joacă pe Victor Newman în «Tânăr şi neliniştit»

3 aprilie 2016 17:51   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Joacă de 36 de ani în „Tânăr şi neliniştit” şi i se mai spune „Cavalerul negru”. Se numeşte Eric Braeden, îl interpretează pe Victor Newman în serialul longeviv şi tocmai a înplinit o vârstă rotundă.

Numele adevărat al lui Eric Braeden este, de fapt, Hans-Jorg Gudegast şi s-a născut pe 3 aprilie 1941 în Bredenbek, Germania, unde tatăl său a fost primar înainte de a emigra în SUA, în 1959. În SUA, Eric a urmat cursurile Universităţii Montana.

Deşi era cetăţean american, acesta se considera a fi un cetăţean german loial, deţinând cetăţenie dublă. Braeden a jucat în multe filme şi seriale TV, precum “The Rat Patrol” sau “Colossus:The Forbin Project", având în total peste 90 de producţii în care a apărut.

În 1980 i-a fost oferit rolul durului Victor Newman din serialul „Tânăr şi Neliniştit”, timp de 26 de săptămâni. Personajul său a devenit important, iar contractul i-a fost prelungit. În prezent, Braeden încă mai face parte din distribuţie, iar în 1998 a câştigat un premiu Daytime Emmy pentru serialul în care a jucat şi în care a apărut în peste 2400 de episoade.

În decembrie 1991 Eric şi Peter Bergman (interpretul lui Jack Abbott) s-au certat în culisele serialului. După ce şi-au adresat cuvinte grele la filmări, Braeden s-a dus la cabina lui Bergman pentru a rezolva problemele, dar au devenit violenţi. Între timp divergenţele s-au atenuat, iar acum au o relaţie amicală.

Un alt conflict a avut şi cu actriţa Signy Coleman, Hope din serial, care l-a acuzat de hărţuire sexuală. Dar şi acesta s-a rezolvat şi actorul a scăpat basma-curată.

În 1997, Eric a fost solicitat pentru rolul colonelului John Acob Astor IV în filmul “Titanic”, unde a jucat alături de Leonardo DiCaprio.

Actorul este căsătorit din 1966 cu Dale Gudegast şi au împreună un fiu, regizorul şi scenaristul Christian Gudegast. Actorul a fost invitat şi în România, la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruţă de la Pro TV. 

Mai multe