Cele mai bune filme cu Sean Connery

19 august 2015 20:51   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Sean Connery a stârnt fanteziile multor generaţii de femei. Dincolo e a fi un bărbat cu un şarm deosebit el este actorul care a stabilit anumite standarde în jocul artiştilor ce i-au urmat în rolul lui agentului 007. Totuşi cele mai bune filme cu Sean Connery nu sunt numai cele cu James Bond.

Sean Connery  a fost şi poliţistul dur ca diamantul neşlefuit Jim Malone din The Untouchables (1987), căpitanul submarinului sovietic “Octombrie roşu” (1990), a fost călugărul detectiv William of Baskerville din “Numele Trandafirului” dar şi tatăl lui Indiana Jones din “Ultima cruciadă”.

Cele mai bune filme cu Sean Connery - ce a făcut înainte de a fi actor

Sir Thomas Sean Connery a fost născut la 25 august în anul 1930, în plină criză economică. La numai 15 ani, sătul de sărăcia care-l înconjura, a renunţat şcoală şi s-a înrolat în marina britanică de unde s-a ales cu un ulcer duoadenal şi două tatuaje: Pe unul scrie “Scotland forever” (Scoţia penru totdeauna) iar pe clelălat, simplu “Mum and Dad” semn că nu-i va uita niciodată pe cei care i-au dat viaţă.

A avut tot felul de slujbe care l-au ajutat să supravieţuiască într-o lume nemiloasă, inclusiv cea de şlefuitor de sicrie. A devenit interesat de culturism fapt ce i-a adus câteva apariţii ca model şi chiar o participare la concursul “Mr. Scotland” – campionatul naţional de culturism.

Încet, încet a început să fie atras de scenă şi după câteva slujbe mărunte în teatru şi televiziune a apărut oportunitatea de a juca într-un film important, Another Time, Another place (1958), peliculă în care personajul său a fost ucis după 15 minute.

În 1962, deşi nu era în topul preferinţelor producătorilor, a fost distribuit în rolul agentului britanic James Bond, în “Dr. No”. Deşi femeile îl remarcaseră deja, făcându-şi loc în fanteziile lor, Sean Connery a dat lovitura în box office cu al treilea James Bond al său, “Goldfinger” (1964). L-a întruchipat pe şarmantul agent în şapte filme între 1962 şi 1983 şi este destul de dificil să faci o separaţie între prestaţiile sale din aceste filme.

Cele mai bune filme cu Sean Connery – în afară de James Bond

În 1988 a obţinut premul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, în  rolul Jim Malone din The Untouchables (1987) şi a jucat în multe producţii memorabile precum “Marnie”, “Numele Trandafirului”, “Liga” , Indiana Jones şi ultima cruciadă, “Vânătoarea lui Octombrie roşu”, “Nemuritorul”, “Crimă în Orient Express”, “Dragonheart”, şi “The Rock”.

A primit titlul de “Cel mai grozav scoţian în viaţă” şi ales “Tezaur naţional scoţian”. În anul 1989 revista “People” l-a desemnat cel mai sexy om în viaţă iar în 1999, la 69 de ani, a fost ales “Cel mai sexy bărbat al secolului”.

A jucat în peste 70 de filme de lung metraj între 1954 şi 2012!

Mai multe