Charles Grodin a murit la 86 de ani. Celebrul actor din „Beethoven” suferea de cancer

19 mai 2021 10:33   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Charles Grodin, un actor american versatil, care s-a făcut remarcat cu roluri în comedii precum “Beethoven”, a murit la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiul actorului, Nicholas.

Grodin a interpretat un rol secundar, cel al obstetricianului, în clasicul “Rosemary’s Baby”, de Roman Polanski, înainte de a se remarca alături de Robert de Niro în comedia poliţistă “Midnight Run” şi în remake-ul “King Kong” din 1976.

A devenit cunoscut publicului larg odată cu comedia de succes “Beethoven”, din 1992, în care personajul principal este un câine din rasa Saint-Bernard.

Actorul a murit marți, 18 mai, după o luptă îndelungată cu o boală necruțătoare, cancerul de măduvă osoasă. “Este o veste atât de tristă. A fost unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut”, a scris pe Twitter legendarul comic american Steve Martin.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A gazduit propriul show in 1990 si a aparut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman si Jay Leno.

Mai multe