Christopher Plummer, legendarul actor din ”Sunetul Muzicii”, a murit la 91 de ani. De ce a detestat mereu filmul care l-a făcut faimos

5 februarie 2021 20:55   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Legendarul actor Christopher Plummer, a cărui carieră s-a întins pe șapte decenii și a jucat în ”Sunetul muzicii”, a murit la 91 de ani. Familia a confirmat vestea, spunând că s-a stins la casa sa din Connecticut, iar în ultimele clipe, cea care i-a fost soție 53 de ani, Elain Taylor, a fost lângă el.

”Chris a fost un om extraordinar, care și-a iubit meserie. A fost o comoară națională și a fost mereu mândru de originile lui  canadiene. Cu arta și umanitatea lui, ne-a atins inimile și va fi ținut minte de generațiile ce vor veni. Va fi mereu cu noi”, a declarat managerul lui, Lou Pitt, care i-a fost alături 46 de ani, potrivit guardian.com. 

Pe numele real Arthur Plummer, născut în Toronto, Canada, în 1929,  a fost strănepotul celui de-al treilea prim-ministru canadian din isorie, John Abbott.  A crescut în Quebec, unde a vorbit atât engleza, cât și franceza. A jucat teatru multă vreme, primul lui rol important fiind în 1956, în Henric a V-lea. A jucat apoi în piere pe Broadway, dar și în Marea Britanie, la Royal Shakespeare Company. 

Christoper Plummer a detestat rolul din ”Sunetul Muzicii”

Primul lui film a fost Stage Struck, din 1958, dar cel mai faimos rămâne rolul lui din Sunetul Muzicii, din 1965, în care îl interpretează pe căpitanul anti-nazist Von Trapp.  Cu toate că rolul i-a adus faima mondială, Plummer nu a vrut inițial să îl accepte și a fost chiar furios că părțile în care cântă au fost înlocuite la montaj cu vocea altcuiva. După ”Sunetul Muzicii”, a continuat să joace atât în filme, cât și în piese de teatru și musicaluri. Cel mai recent, a apărut în ”All the Money in the World”, al lui Ridley Scott, în 2017. Atunci, el l-a înlocuit pe Kevin Spacey, care tocmai fusese acuzat de hărțuire sexuală. 

Este cel mai bătrân câștigător al unui Oscar pentru rol secundar

A primit un premiu Tony în 1973 pentru musicalul Cyrano, iar apoi altul în 1997, pentru Barrymore, o piesă despre actoul John Barrymore.  A câștigat primul său Oscar de abia în 2021, pentru filmul ”Beginners”, în care joacă rolul unui bărbat care face public faptul că e gay la bătrânețe. La 82 de ani, cât avea atunci, Plummer este cel mai bătrân actor care să câștige un Oscar pentru rol secundar.  A mai doborât un record de Oscar, când, în 2018, a fost nominalizat pentru rolul din ”All the Money in the World”, la 88 de ani. 

Plummer a fost însurat de trei ori, cu Tammy Grimesd, Patricia Lewis și Elaine Taylor. A avut o singură fată, actrița Amanda Plummer, cu Grimes. 

Mai multe