Cine e adevărata fiică a lui Elvis?

10 septembrie 2014 11:27   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

La 37 de ani de la moartea regelui rock’n’roll, un nou mister legat de numele lui încinge spiritele în presa americană şi îi intrigă pe fani: artistul mai avea un copil?

Comemorarea de pe 16 august a fost mar­cată de un scandal iscat de o anume Lisa Johansen. Povestea ei este cel puţin stranie: ea pretinde că este singura fiică a lui Elvis Presley şi că Lisa Marie Presley este o impostoare! Iar scenariul cu care explică totul e de-a dreptul elucubrant. Aceasta nu este, de al­tfel, cea dintâi apariţie a ei în presă. 

Lisa, acum în vârstă de 43 de ani, care susţine că s-a născut pe 1 februarie 1968 ca fiică a lui Elvis Aaron Presley şi a Priscillei Ann Beaulieu, revine acum în atenţia publicului cu prilejul unui apel făcut la o decizie judecătorească din 2011. Femeia a dat atunci în judecată corporaţia care administrează averea Regelui, declarând că fost văduvită de drepturi­le de moştenitoare şi cerând daune în valoare de 130 de milioane de dolari.

Johnasen spune că şi-ar fi petrecut copilăria, până la vârsta de 9 ani, la Graceland, faimoasa proprietate a lui Elvis. „Acei ani au fost ca o po­veste, în care tatăl meu era regele, iar eu eram o prinţesă răsfăţată”, declară ea. Apoi, după ce aşa-zisul ei tată a murit, ea afirmă că nu-şi mai amin­teşte foarte multe (cât de comod!) – doar că ar fi fost dusă în secret în Elveţia şi lăsată în grija unei familii adoptive. Priscilla i-ar fi explicat atunci că acea schimbare este pentru siguranţa sa, căci exista pericolul de a fi răpită. Dar, continuă Joha­nsen, cu trecerea timpului, Cilla ar fi căutat-o tot mai rar, până când a abandonat-o pe tărâmurile elveţiene, iar ea s-a trezit într-o zi cum presa scrie cu surle şi trâmbiţe despre frumoasa Lisa Marie, „o cu totul altă persoană decât fiica lui Presley”, care a trăit în locul ei şi a ajuns să se mărite cu alt rege, Michael Jackson.

Elveţianca şi-a expus teza şi într-o carte, numită cu aplomb „I, Lisa Marie“, pentru care a primit fabuloasa sumă de 200.000 de dolari. În schimb, când i s-a cerut să facă un test ADN, autoarea a refuzat. Probabil că cei 200.000 s-au evaporat şi Johansen s-a gândit că n-a exploatat suficient asemănarea ei fizică cu El­vis – care, ce-i drept, există. Iar la acest capitol, cei de la „National Enquirer“ chiar au solicitat păre­rea unor experţi care au apreciat că, într-adevăr, fruntea Lisei Marie pare să se fi îngustat suspect în poze, de-a lungul timpului – o dovadă, chipu­rile, că fata ar fi fost înlocuită. Căci aceştia susţin că fetiţa care apare lângă Elvis e mai probabil să fi evoluat fizionomic asemenea lui Johansen decât aşa cum arată azi Lisa Marie cea pe care o ştim.

Citeste amanunte pe okmagazine.ro

Mai multe