Cum a devenit infractor Pablo Escobar. Ce vindea în adolescenţă şi cum a ajuns să câştige jumătate de miliard de dolari pe săptămână

11 mai 2021 12:12   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Supranumit „Regele cocainei“, Pablo Escobar a fost capul celei mai mari reţele de traficanţi de droguri din lume. Totodată, el a fost şi cel mai bogat. Traficul de droguri i-a adus o avere imensă, când a luat-o pe acest drum, însă, la începutul „carierei“ penale, Escobar a fost doar un mărunt infractor.

Pablo Escobar a fost cel mai faimos traficant de droguri şi lIder al crimei organizate din Columbia. Şi-a început ascensiunea în anii ʼ70 şi a ajuns să controleze un imperiu al drogurilor la nivel mondial.

În perioada de vârf a afacerilor sale criminale, în anii 1980, Escobar câştiga aproape jumătate de miliard de dolari pe săptămână, mai exact 420 milioane dolari, potrivit Business Insider. Când a murit, în 1993, Escobar avea o valoare estimată la 30 de miliarde de dolari (echivalentul a 59 de miliarde de dolari în ziua de azi). De fapt, revista Forbes l-a inclus în celebra listă a miliardarilor, în 1987, direct pe locul 7.

Citește aici continuarea.

Mai multe