Cum ar putea Oscarurile să nemulţumească pe toată lumea

7 martie 2010 19:04   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

În acest an, lista nominalizaţilor s-a mărit la zece, astfel că este puţin probabil ca un film să întrunească aprobarea majorităţii.

În condiţiile în care juriul a fost rugat să realizeze un top al preferinţelor, este foarte posibil ca alegerea secundară a majorităţii să fie, de fapt, câştigătorul marelui premiu. S-a scris mult despre Oscarurile din acest an ca despre confruntarea titanilor, o competiţie între filmul care a schimbat cinematografia, "Avatar", şi o peliculă "aproape perfectă", "The Hurt Locker".

Fantezia lui Quentin Tarantino este, însă, cea de-a doua alegere pentru mulţi dintre cei care fac parte din juriu, aşa că "ticăloşii" săi ar putea fi marea surpriză a celei de-a 82 ediţie a Oscarurilor.

"Scenariul este unul relativ simplu. Breasla actorilor este cea care deţine majoritatea în juriu, iar actorii i-au acordat deja premiul lui Tarantino la SAG (Screen Actors Guild , n.r)", a declarat unul dintre membrii juriului, care a preferat să-şi păstreze anonimatul."Povestea din Inglorious Bastards este una mai apropiată membrilor vechi ai Academiei, Iar muncă lui Tarantino nu a mai fost răsplătită de ceva vreme. În plus, nimeni nu-şi doreşte repetarea momentului "king of the world" din discursul ţinut de James Cameron la ridicarea Oscarului pentru Titanic, în 1999", a adăugat acesta.

Mai multe