Cum arată prima persoană transgender care a câștigat un Glob de Aur

11 ianuarie 2022 8:34   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Globurile de Aur 2022 au fost decernate într-un cadru atipic anul acesta. Pandemia de coronavirus care face ravagii i-a determinat pe organizatori să renunțe la organizarea unei ceremonii fastuoase, iar premianții au fost anunțați online. 

Deși decernarea premiilor a avut loc în mediul online, nu au lipsit surprizele. Astfel, actrița MJ Rodriguez a devenit prima persoană transgender care a câștigat un Glob de Aur. 

MJ Rodriguez a câștigat la categoria "Cea mai bună actriță într-un serial" pentru rolul pe care l-a interpretat în "Pose". Prin câștigarea acestui premiu a învins nume cunoscute care erau nominalizate la aceeași categorie precum Jennifer Aniston sau Christine Baranski. 

Actrița și-a manifestat fericirea după aflarea veștii. Ea scris un mesaj pe contul personal de Instagram. "OMG OMGGG!!!! @goldenglobes Uau!" a spus actrița pe Instagram, la două zile după ce a împlinit 31 de ani.

"Ăsta da cadou de ziua de naștere! Mulțumesc! Aceasta este întâmplarea care va deschide ușa pentru mai mulți tineri talentați. Vor vedea că este mai mult decât posibil. Vor vedea că o femeie de origine latină din New Jersey a reușit să schimbe percepții cu iubire. Pentru copiii mei LGBTQ, poarta este deschisă pentru voi, puteți ajunge la stele", a fost mesajul complet al actriței. 

MJ a vorbit în repetate rânduri despre etichetele pe care le primește de la cei din jur și susține că va continua să lupte pentru drepturile persoanelor din comunitatea LGBTQ. 

Cred că oamenii o văd în sfârșit pe Michaela Jaé așa cum este ea cu adevărat. Mj s-a maturizat foarte mult. A devenit acum această femeie afro-latină puternică care luptă împotriva prejudecăților. Femeile trans nu ar trebui să fie băgate într-un bol de sticlă și să li se spună cum ar trebui să se comporte fie în lume sau pe un ecran de televiziune", declara actrița în urmă cu puțin timp.

O Yeong-su, desemnat "cel mai bun actor într-un rol secundar", la 77 de ani

Un alt moment interesant al serii a fost numirea lui O Yeong-su ca " Cel mai bun actor într-un rol secundar"  pentru interpretarea pe care a avut-o în serialul Squid Game.

Bărbatul din Coreea de Sud, în vârstă de 77 de ani, a interpretat magistral personajul jucătorului 001 din Squid Game, producție disponibilă în 94 de țări, pe platforma Netflix. 

Globurile de Aur au fost decernate online

Cea de-a 79-a ediţie a Globurilor de Aur, premiile acordate de Asociaţia Presei Străine la Hollywood (HFPA), a avut loc duminică seară, la Los Angeles, într-un cadru privat, după ce evenimentul a fost boicotat de NBC, televiziunea care îl transmitea de obicei.

Drama ”The Power of the Dog”, regizată de Jane Campion, musicalul ”West Side Story”, de Steven Spielberg, şi serialul ”Succession” sunt principalele câştigătoare la gala de decernare a Globurilor de Aur marcată de boicot.  

Mai multe