Cum arată Sully din „Dr. Quinn”, la 17 ani de la terminarea serialului

11 decembrie 2015 7:58   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Timp de cinci ani, în perioada 1993–1998, Joe Lando a făcut parte din distribuţia serialului „Dr. Quinn - Medicine Woman”, în care juca rolul lui Sully, protagonist alături de Jane Seymour. Miercuri (9 decembrie), actorul a împlinit 54 de ani și, din păcate, nu mai seamănă deloc cu pletosul indian care i-a încântat pe români.

Actorul Joe Lando a debutat în 1986, în „Star Trek”, unde a interpretat un rol secundar. Apoi, în 1993 a pus mâna pe rolul care l-a consacrat: Byron Sully, din serialul „Dr. Quinn - Medicine Woman”. Personajul acesta a făcut inimile multor doamne şi domnişoare să bată mai tare, cele 149 de episoade ale producției având record de audiență. Din păcate, însă, Joe Lando n-a mai excelat și în alte roluri.

E tatăl a patru copii

Joe Lando s-a născut la 9 decembrie 1961, în Prairie View, Illinois (Chicago - SUA), iar numele său din acte este Joseph John Lando. De la tatăl său - Joe, un om de afaceri din domeniul pescuitului, actorul a împrumutat numele de scenă, iar de la mama sa - Virginia Lando, frumusețea. Artistul mai mare o soră cu zece ani decât el, Kathy.

La 18 ani, Joe Lando s-a mutat în Los Angeles, unde a lucrat ca bucătar şef la un restaurant de la Hollywood. A intrat în atenţia producătorilor abia 7 ani mai târziu, când a fost distribuit în „Star Trek”. Până la rolul care l-a consacrat, a mai jucat în serialele „Nightingales” (1989), „Frumoasa și Bestia” (1990), „One Life to Live” (1990) și „The Guiding Light” (1993) – unde a avut câte un rol episodic, și în filmul „I Love You to Death” (1990). În ciuda succesului pe care l-a avut cu serialul „Dr. Quinn - Medicine Woman”, după încheierea filmărilor acestei producții nu a mai avut mari realizări, dar nu a renunțat la actorie. Și în prezent, Joe Lando este pe platoul de filmări, sperând că într-o zi va mai găsi un rol atât de „strălucitor”.

Actorul Joe Lando a împlinit 54 de ani

În 1999, Joe Lando a apărut tot în rolul care l-a consacrat, Sully, în pelicula „Dr. Quinn Medicine Woman - The Movie”. În 2000 a accepta rolul lui Peter Scarbrow în serialul de televiziune „Higher Ground”, unde nu numai că a avut rol principal, dar a fost si co-producător executiv al serialului. În 2001, Joe Lando a lansat al doilea film, „Dr. Quinn Medicine Woman: The Heart Within”.Între timp, Joe Lando s-a căsătorit cu Kirsten Barlow la 24 mai 1997. Cei doi au patru copii - Jack Neville (17 ani), Christian Antonio (14 ani), Kate Elizabeth (12 ani) și William Joseph (8 ani) și locuiesc în Arizona.

Serialul „Dr. Quinn” l-a făcut celebru

Mai multe