Declaraţiile cutremurătoare ale unei victime a lui Bill Cosby: "Plângeam, dar nu puteam să scot o vorbă"

31 mai 2018 23:51   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Una dintre victimele lui Bill Cosby a vorbit pentru prima oară într-un interviu despre noaptea în care a fost agresată de actor. Andrea Constand a povestit, pentru Dateline, că s-a simţit ca "lipsită de vlagă" după ce Cosby i-a dat trei pastile albastre ca să o ajute să se relaxeze.

"Avea trei pastile în mână şi le-a întins. Am întrebat ce sunt şi mi-a spus că mă vor ajuta să mă relaxez", şi-a amintit ea, iar apoi a adăugat că l-a întrebat dacă sunt chimice sau naturale, iar Cosby a asigurat-o că sunt "prietenele tale". "Le-am luat pentru că aveam încredere în el", a declarat Constand, conform dailymail.co.uk. 

În jumătate de ora, Andrea a început să pronunţe aiurea cuvintele şi nu mai putea merge. Cosby a dus-o pe o canapea, unde a început să o violeze. "Mintea mea îmi spune că mă mişc, să îl lovesc, că nu vreau asta. Dar eram complet amorţită", a povestit Constand, adăugând că actorul nu a spus nimic în tot acest timp. "În sinea mea plângeam, dar nu puteam să scot o vorbă."

Constand s-a trezit la ore după viol şi ştia ce i s-a întâmplat. În acea dimineaţă, Cosby i-a adus ceai şi o brioşă la micul dejun. Andrea s-a dus acasă, unde a plâns în duş înainte de a se duce la muncă. 

Timp de un an, Cosntand nu a spus nimănui ce s-a întâmplat. S-a temut că nimeni nu o va crede că Tatăl Americii e un monstru în realitate. Dar 13 ani mai târziu, întreaga lume a aflat ce i-a făcut Cosby. 

Întreg interviu acordat de Andrea Constand va fi difuzat pe 1 iunie, iar ei i se vor alătura mama sa şi alte femei care l-au acuzat pe Cosby de viol. 

Cosby a fost judecat pentru viol după ce 50 de femei au declarat că actorul le-a molestat şi condamnat la închisoare luna trecută. El ar putea primi o pedeapsă de 30 de ani şi mai are alte procese pe rol. Conform repoterului NBC, Constand a povestit, înainte de verdict, că e împăcată cu orice decizie va lua juriul. "Nu a reacţionat prea mult când a fost citit verdictul. Mi-a spus că a auzit cuvintele vinovat, vinovat, vinovat şi că a rămas amorţită", a declarat Snow. 

În interviu mai apar alte patru femei, Janice Baker-Kinney, Lise-Lotte Lublin, Heidi Thomas şi Chelan Lasha, care au depus mărturii în proces, alături de Janice Dickinson. Din punctul lor de vedere, Constant e o eroină, la fel ca şi celelalte 50 de femei care au făcut publice acuzaţiile de viol aduse lui Cosby. 

Snow a mai adăugat că Andrea Constand i-a spus că acum "şi-a găsit pacea". În interviu se mai discută şi motivul pentru care ea a decis să îl dea în judecată pe Cosby la 12 ani de la incident. "Mi-a spus că nu a făcut-o pentru ea, ci pentru alte femei care l-au acuzat public".  

În declaraţiile date poliţiei, Constand a povestit că, în 2004, pe când lucra ca manager al programului pentru basketball feminin de la Universitatea Temple, Cosby a chemat-o acasă la el pentru a discuta despre jobul ei. El însuţi un absolvent al şcolii, o monitorizase mai multe luni. "I-a spus că mă simt obosită şi mi-a adus pastilele", apoi Cosby i-a dat vin şi i-a spus să se întindă pe canapea. S-a pus pestea ea şi i-a atins sânii, şi-a pus mâna în chiloţi şi a penetrat-o cu un deget. I-a luat apoi mâna şi i-a pus-o pe penisul lui erect. Constand s-a trezit la 4 dimineaţa, cu sutienul desfăcut şi pulovărul ridicat. L-a văzut pe Cosby, care i-a dat o brioşă şi a plecat. 

Mai multe