Demi Moore, despre viol, depresie, abuz de alcool și droguri. Cartea actriței, publicată și în limba română

4 noiembrie 2020 13:55   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actriţa americană Demi Moore, cunoscută pentru filme ca "Propunere indecentă" şi "Fantoma mea iubită", vorbeşte în autobiografia "Din suflet", editată în România de RAO, despre problemele din adolescenţă alături de o mamă alcoolică, viol, droguri şi depresia de după mariajul cu Ashton Kutcher.

Povestea actriţei este un adevărat roller coaster: de la o copilărie plină de nesiguranţă şi îndoieli, o relaţie tumultuoasă cu mama sa, la succes şi faimă, iar de la succes şi faimă, la incertitudinea că este o mamă şi o actriţă bună. 

Confesiunea lui Demi Moore aduce cu ea reflectări asupra imaginii de sine care este pusă adesea sub semnul criticii exterioare. Lumea efervescentă a Hollywoodului poate distorsiona într-o clipă realitatea, iar ceea ce înseamnă succes este adesea o luptă continuă pentru supravieţuire, după cum dezvăluie actriţa.

Cartea nu este numai o autobiografie, dar şi o lecţie pentru cititori. Demi Moore spune la un moment dat: "Dacă porţi în suflet apăsătoarea greutate a ruşinii şi a traumelor nerezolvate, oricâţi bani şi oricât succes şi celebritate ai avea, nu înseamnă nimic".

Violată de un bărbat plătit de mama ei

Demi Moore a scris în carte despre problemele pe care le-a avut cu drogurile şi alcoolul la jumătatea anilor 1980. A mai suferit o cădere în 2012, la finalul mariajului cu Ashton Kutcher, când fiicele ei nu-i mai vorbeau şi ea cântărea 46 de kilograme. I s-a făcut rău în timpul unei petreceri şi a fost spitalizată după ce a fumat canabis sintetic şi a inhalat oxid de azot, potrivit The New York Times. În cartea de memorii, actriţa povesteşte şi cum a fost violată de un bărbat plătit de mama ei. "A fost viol. Şi o trădare devastatoare, dezvăluită de întrebarea crudă a unui bărbat: cum se simte să fii făcută târfă de mama ta pentru 500 de dolari?", a spus actriţa la ABC.

Demi Moore şi-a făcut debutul în film în 1981. Rolul ei principal în "Fantoma mea iubită", filmul cu cele mai mari încasări din acel an, i-a adus o nominalizare la Globul de Aur. În 1996, Moore a devenit cel mai bine plătită actriţă din istoria filmului, când a primit un onorariu de 12,5 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Striptease". Viaţa ei personală a fost mediatizată, în special căsătoriile ei cu actorii Bruce Willis şi Ashton Kutcher. Ea şi Willis au trei fiice împreună: Rumer, Scout şi Tallulah.

Citește și:

Demi Moore, vândută de mama pentru sex. Secretele şocante ale marii actriţe

Demi Moore: ”Mă înțeleg mai bine cu Bruce Willis la 20 de ani după divorț decât în timpul căsniciei”

Mai multe