Dezvăluiri șocante despre degradarea lui Freddie Mercury înainte de moarte

21 mai 2017 20:02   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Chitaristul trupei Queen, Brian May (69 de ani), a povestit pentru prima dată în detaliu drama prin care a trecut colegul și prietenul său, Freddie Mercury, după ce a început să fie măcinat de SIDA. Cântărețul își amintește cu tristețe de cât de desfigurat ajunsese megastarul din cauza cumplitei boli.

Săptămâna aceasta, chitaristul îndrăgitei trupe a dezvăluit într-o carte ilustrată, „Queen în 3D”, câteva detalii despre suferința cântărețului și compozitorului Freddie Mercury. După ce a contactat necruțătoul virus HIV, înrăutățirea stării de sănătate l-a desfigurat.

„Marea lui problemă era piciorul și în mod tragic, nu mai rămăsese mult din el. Mi l-a arătat o dată în timpul unei cine și ne-a zis: «Of Brian, îmi cer scuze că te-am neliniștit arătându-ți piciorul», iar eu i-am răspuns: «Nu m-am supărat, Freddie, dar realizez cu câtă durere te confrunți»”, a mărturisit Brian May, potrivit The Sun.

La sfârșitul anilor 1980, când Freddie se afla în ultima fază a bolii, tratamentul deja nu mai avea prea mare efect și mare parte din organismul său fusese distrus. Acest lucru a însemnat paralizie, pierderea membrelor, orbire și infecții pe creier.

Freddie Mercury a murit în 1991 din cauza sindromului de imuno-deficiență. În mod tragic pentru mult îndrăgitul megastar, în momentul în care boala se agravase, încă nu se descoperise tratamentul care le permite pacienților să le fie prelungită viața cu câțiva ani. A apărut la câteva luni după moartea cântărețului, ceea ce a creat multă frustrare pentru cei care l-au iubit.

Brian May regretă enorm această neșansă a prietenului său pentru că dacă ar fi urmat acel tratament, „el ar mai fi fost și azi printre noi, sunt sigur”.

Mai multe