Donald Trump, taxat dur în seara Oscarurilor. Cine l-a luat peste picior pe președintele SUA

27 februarie 2017 4:14   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Seara decernării premiilor Oscar a fost și despre apărarea valorilor americane, puse la mare încercare de noul președinte ales, Donald Trump.

Comediantul Jimmy Kimmel l-a luat peste picior de câteva ori pe Trump. În debutul discursului său a ținut să amintească faptul că ceremonia de decernare a premiilor Oscar este urmărită în peste 225 de țări care, acum, urăsc SUA. „Ţara noastră e divizată şi cred că mulţi oameni spun trebuie sa facem ceva să ne unim. Toţi trebuie sa facem ceva sa ne unim. Nu e decât un Braveheart in sală. Dacă fiecare am face asta am putea face ca ţara noastră să fie mare din nou!”, a glumit Kimmel, parafrazând şi ironizând „Make America great again”, deviza din campania electorală a lui Donald Trump.

„Să aplaudăm această actriță supraevaluată, care nu merită aceste aplauze”, a glumit Jimmy Kimmel, luându-l peste picior din nou pe Trump care a jignit-o pe marea actriță Meryl Streep, nominalizată în această seară pentru a douăzecea oară la un premiul Oscar.

După ce actorul Mahershala Ali și-a susținut discursul de câștigător al Oscarului pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, Jimmy a revenit la microfon și a trecut la o nouă porție de ironii, invitându-i pe „dușmanii poporului american”, adică pe jurnaliștii de la New York Times, The Times și CNN să părăsească sala.

Show-ul replicilor nu s-a încheiat aici. Jimmy Kimmel i-a trimis în direct câteva mesaje pe Twitter lui Donald Trump întrebându-l dacă este treaz. Make-up artistul Alessandro Bertollazi a dedicat premiul Oscar pe care l-a câștigat tuturpr imigranților din lume iar regizorul iranian Asghar Farhadi, care a s-a impus cu filmul „The Salesman”, a preferat să nu fie prezent la decernare, motivând decizia că o face „din respect pentru țara și compatrioții mei care au fost interziși să mai intre pe teritoriul SUA.”

Mai multe