Fanii Batman sunt în doliu! A murit actorul Kevin Conroy, cel care a dat viață personajului ani la rând

12 noiembrie 2022 13:14   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul Kevin Conroy, cel considerat de mulți ca fiind, «Batman-ul absolut» a murit la vârstă de 66 de ani, a confirmat reprezentantul artistului Gary Miereanu. Franciza Batman a pierdut o figură emblematică, care captivat ani la rândul fanii cu interpretarea super-eroului în cea mai celebră serie de animație. 

Kevin Conroy s-a stins din viață joi 11 noiembrie, după o lungă luptă cu cancerul. Compania DC Comics a confirmat vestea și l-a omagiat pe actor pe site-ul oficial. 

Kevin a fost un perfecționist. De câteva generații, el a fost Batmanul absolut. A fost unul dintre acele scenarii perfecte în care am găsit omul potrivit pentru un rol de excepție, iar publicul a fost cel care a avut de câștigat.”, declarat un reprezentant DC Comics. 

Regretatul actor a dat viață personajului de animație Batman și alter-ego-ului său, Bruce Wayne, în cea mai de succes serie de animație, “Batman: The Animated Series”. Vocea joasă, plină de dramatism și expresivitate a lui Batman, în interpretarea lui Kevin Conroy, a creionat un personaj extrem de complex ce a devenit mai târziu o sursă de inspirație pentru actorii Christian Bale sau Robert Pattinson, care l-au jucat super-erou pe marile ecrane.

Secretul despre viața personală a lui Kevin Conroy și conexiunea cu Batman

Kevin Conroy a simțit o conexiune foarte puternică cu cel mai popular personaj al său și dintr-un alt motiv: la fel ca Bruce Wayne, și-a ascuns nesiguranța în spatele unei măști. Conroy era homosexual și i-a fost dificil să recunoască public acest aspect din cauza homofobiei din industrie. Totuși rolul din Batman l-a ajutat să-și găsească puterea interioară de a se arăta lumii într-o manieră autentică, fără să ascundă aspectul legat de orientarea sa sexuală. 

Kevin Conroy a apărut în peste 400 de episoade din seria de animație Batman, iar în filmul «The Dark Night» l-a jucat într-o secvență pe întunecatul erou. 

Kevin Conroy a absolvit cea mai prestigioasă școală de actorie

Înainte de a fi vocea personajului Batman, Conroy a absolvit cursurile de actorie din cadrul renumitei academii de artă Julliard. Conroy a apărut de-a lungul vremii în adaptări ale operelor lui Shakespeare de la „Hamlet” la „Regele Lear”, pe scena teatrului Old Globe din San Diego. A apărut și pe Broadway în „Lolita” și „Eastern Standard”.

Mai multe