FOTO Designerul care a creat tricouri pentru David Bowie, prima dată în România

26 ianuarie 2015 11:59   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Creatorul de modă care a lucrat pentru solistul David Bowie, Paul Smith (69 de ani) vizitează pentru prima dată ţara noastră.

A creat o linie de tricouri pentru David Bowie, iar in anul 2000 a fost numit cavaler de către Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii. Pasionat de sport, Paul Smith a creat o linie de accesorii (portofele, butoni, ochelari de soare şi ceasuri) pentru echipa de fotbal a Marii Britanii, dar şi costume pentru echipa de fotbal Machester United. Zilele acestea, designerul vizitează România pentru prima dată.

Sinonim cu stilul clasic britanic, Smith s-a impus pe piaţa modei internaţionale prin geometriile vestimentare simple. Inspirat de stilul masculin britanic tradiţional, designerul îşi descrie creaţiile ca fiind „bine croite, de o calitate ireproşabilă, cu tăieturi simple, cu materiale interesante şi uşor de purtat”, cărora le adaugă o „pata de culoare” sau dungi multicolore.

Designerul susţine că secretul succesului e să ai mereu picioarele pe pământ. „Obsesia atingerii unui status social, a averii şi a puterii nu face decât să îţi murdăreasca reputaţia cu noroi. Sfatul meu pentru tineri este să ia viaţa uşor. Viaţa este o bucurie. Nu trebuie să devii faimos şi bogat peste noapte. Creşte treptat şi vei avea o viaţă minunată”, mărturiseşte Paul Smith.

Mai multe