George Michael a murit / Momentele de cumpănă din viața lui George Michael: dependența de droguri, penumonia și accidentul de mașină

26 decembrie 2016 8:21   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

George Michael a murit în seara zilei de Crăciun. Moartea celebrului solist a fost anunțată de impresarul său într-o declarație de presă emisă la ora 23:00.

„Cu o foarte mare tristețe suntem nevoiți să confirmăm că fiul nostru drag, frate și prieten George, a trecut împăcat cu sine în neființă de pe patul său de acasă, în perioada Crăciunului. Familia vă roagă să-i respectați intimitatea în această perioadă dificilă. Nu vom mai face alte comentarii în acest moment.” Așa sună anunțul despre moartea lui George Michael, care a căzut ca un trăsnet.

Solistul a fost greu încercat în ultimii 5 ani, reușind să scape cu viață dintr-o serie de episoade incredibile.

George Michael a fost la un pas să moară în 2011 din cauza unei pneumonii

După ce a fost tratat la un spital din Viena, solistul și-a făcut apariția în fața casei sale din Londra, având ochii în lacrimi. Doctorii îi efectuaseră o traheoctomie pentru a-i ține deschise căile respiratorii. Pentru o perioadă, pe patul de spital, își pierduse chiar și cunoștința.

George a rememorat acel moment. „Într-o după-amiază serveam masa și, dintr-o dată, am început să mă simt foarte ciudat. Le-am spus tuturor că trebuie să merg să mă întind pengru o jumătate de oră. Acesta a fost ultimul lucru pe care mi l-am mai amintit timp de 5 săptămâni. Trei au fost pentru a fi salvat iar două mi-au luat pentru a fi trezit. Efectiv a trebuit să învăț să merg din nou, aveam mușchii atrofiați pentru că am fost sedat atâta timp. Când m-am trezit, mă simțeam ca un moșneag.”

Accident grav de mașină, în 2013

Michael a mai avut o întâlnire cu moartea pe 16 mai 2013.

Solistul a suferit un accident rutier la acea dată. Era la volan când a pierdut controlul mașinii înaintea unei treceri de cale ferată. A fost transportat la un centru pentru traume din Londra. Nimeni nu mai fusese implicat în acel accident. Solistul a stat 2 săptămâni în spital pentru a se recupera.

Dependent de droguri

George s-a jurat, în urmă cu doi ani, că s-a lăsat de droguri. „M-am oprit. Complet. Am decis să îmi schimb viața și nu m-am mai atins de ele de peste un an și jumătate!”

Cifrele lui George Michael

  • 80 de milioane de discuri a vândut în întreaga lume în timpul carierei sale de 4 decenii
  • 1987 este anul în care a debutat cu primul său album solo, vândut în 20 de milioane de copii
Mai multe