George Michael, de o generozitate incredibilă. A ținut secret actele caritabile

26 decembrie 2016 18:48   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Vestea că George Michael a murit la doar 53 de ani, chiar în ziua de Crăciun, a căzut ca un trăsnet. Cei care l-au admirat și i-au fredonat piesele s-au întrecut în mesaje de condoleanțe, iar șocul survenit de întreaga lume nu poate fi nicicum estompat.

Ca o ironie a sorții, una dintre cele mai cunoscute melodii din întreaga sa carieră a fost “Last Christmas” ("Ultimul Crăciun"), de pe vremea trupei Wham!, alături de care s-a și consacrat.

Starul muzicii pop a murit în casa sa din Oxfordshire, Marea Britanie, împăcat, iar cauza decesului este vehiculată a fi cea a unui infarct miocardic. De-a lungul celor 53 de ani de viață, George Michael a câștigat sume considerabile din muzică, dar nu a păstrat totul pentru el. Dimpotrivă, sub protecția anonimatului sau cu promisiunea de a nu i se dezvălui în presă identitatea, acesta a donat sume importante pentru oameni simpli care aveau nevoie disperată de bani, dar și pentru organizații care se luptă cu tratarea unor boli dificil de învins, potrivit The Sun.

A ajutat persoane pe care le-a văzut la tv

După moartea sa, multe dintre aceste donații au fost făcute publice. La un moment dat, superstarul a văzut la televizor cazul unei femei care se chinuia să aibă copii și care avea nevoie de 15.000 de lire sterline pentru tratamentul de fertilizare. Fără a mai sta pe gânduri, George a luat legătura cu producătorii emisiunii și i-a oferit femeii toți banii necesari, fără să vrea vreun pic de reclamă în schimb. La fel a procedat și cu o persoană dintr-un bar,pe care a auzit-o plângându-se că nu are suma necesară să-și plătească datoriile de 25.000 de lire sterline. A făcut-o el pentru ea

A ajutat nenumărați copii, dar a dat sume mari și pentru asociații care luptă cu cancerul sau virusul HIV, cărora le-a oferit banii veniți din drepturile de autor ale hiturilor sale. A oferit și obiecte care au fost scoase la licitație pentru a strânge fonduri importante pentru organizațiile în nevoie.

Președinta organizației Childline a declarat după moartea artistului: “De ani și ani, el a fost unul dintre cei mai mari filantropi, dar era determinat să nu-și facă generozitatea publică, pentru ca nimeni din afara asociației să nu știe cât de ,multe a oferit celor mai vulnerabili copii ai țării”.

A făcut și voluntariat la un centru pentru cei fără adăpost, toate fără ca nimeni să știe și să dezvăluie mass-media.

În 1997 și-a pierdut mama, răpusă de cancer

Anul 1997 a fost unul dintre cei mai dificili pentru George Michael, căci și-a pierdut mama, răpusă de camcer. Zece ani mai târziu, cântărețul le-a oferit un concert gratuit pentru asistentele din Serviciul Național de Sănătate, ca mulțumire pentru munca depusă. De asemenea, a devenit și ambasador al organizației Macmillan, cun oscută pentru sprijinul pe care-l oferă bolnavilor de cancer.

Mai multe