Gérard Depardieu, pericol naţional în Ucraina. Motivul pentru care actorul e pe «lista neagră» a Kiev-ului

24 iulie 2015 20:45   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

I s-a înfundat! Gérard Depardieu nu mai este binevenit în Ucraina. Autorităţile de la Kiev l-au trecut pe lista neagră după ce starul în vârstă de 66 de ani a declarat public că “Ucraina este Rusia”.

Depardieu, care are o avere de peste 120 de milioane de dolari, a devenit oficial cetăţean rus în 2013. El şi-a justificat gestul de a renunţa la cetăţenia franceză după ce guvernul de la Paris a anunţat majorarea taxelor cu 75% în cazul bogaţilor. Iniţial, s-a mutat în Belgia şi la insistenţele preşedintelui Vladimir Putin, cu care este foarte bun prieten, a devenit cetăţean rus. În 2014, Gérard Depardieu a fost invitat la un festival de film în Letonia. Aici a declarat public: „Iubesc Rusia şi Ucraina, care este de fapt o parte din Rusia”.

La scurt timp, el şi Steven Seagal au fost trecuţi pe lista neagră a persoanelor publice considerate indezirabile de autorităţile de la Kiev. Pe lista celor 500 de personalităţi considerate „pericol naţional pentru Ucraina” sunt menţionate majoritatea starurilor care şi-au recunoscut prietenia faţă de liderul de la Kremlin, informează „The Independent”.

Gerard Depardieu s-a născut la 27 decembrie 1948, în Chateauroux, Franţa. Este tatăl a patru copii, însă, după divorţul de Elizabeth Depardieu (73 de ani) în 1996, a ales să rămână burlac. A avut mai multe relaţii amoroase, însă nici una nu s-a mai oficializat. După ce a devenit cetăţean rus şi a primit paşaportul din mâna lui Vladimir Putin, Depardieu a atras antipatia tuturor celor care condamnă anexarea Crimeei la Rusia.

Mai multe