Imagini inedite cu Familia Regală din Spania! Regele Felipe a împlinit 50 de ani

30 ianuarie 2018 17:02   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Astăzi este ziua regelui Felipe, unul dintre cei mai chipeși și iubiți monarhi din lume. Soţul Letiziei a împlinit 50 de ani, iar Casa Regală le-a făcut o mică surpriză supuşilor şi le-a oferit câteva filmuleţe şi imagini din spatele “uşilor închise” ale palatului.

Protagoniştii sunt bineînţeles cei patru membri ai familiei: Felipe, Letizia, Leonore şi Sofia.

Regina Letizia și Regele Felipe al VI-lea pot fi văzuți pentru prima dată cum își duc fetele la școală și cum le ascultă înainte de examen, sau la o masă de prânz obişnuită.

Felipe al VI-lea de Bourbon şi Grecia a urcat pe tron la 19 iunie 2014, după abdicarea tatălui său, regele Juan Carlos I.

Felipe s-a născut la Madrid, fiind al treilea copil al regelui Juan Carlos şi al reginei Sofia. Are două surori mai mari, Infanta Elena şi Infanta Cristina. Felipe a urmat învăţământul obligatoriu la Madrid, apoi a studiat un an la un liceu din Ontario, Canada, după care a urmat cursurile Universităţii Autonome din Madrid, unde a obţinut o diplomă în drept. A făcut de asemenea câteva cursuri de economie şi un master în relaţii internaţionale la Universitatea Georgetown, SUA.

Felipe vorbeşte spaniola, catalana, franceza, engleza şi puţină greacă, potrivit wikipedia. De-a lungul timpului, numele său a fost asociat cu diferite femei, însă doar două relaţii au fost mai importante: prima a fost cu o femeie de viţă nobilă, dar care era cu 3 ani mai mare ca Felipe, ceea ce nu a fost bine văzut de casa regală, iar cea de-a doua cu un model norvegian care pozase şi nud în cariera sa, lucru la fel de neplăcut pentru familia regală.

Relaţia cu jurnalista de televiziune Letizia Ortiz a fost ţinută departe de atenţia publică până în 2003, când cuplul a anunţat oficial logodna. În ciuda faptului că Letizia mai fusese căsătorită, doar civil, şi era divorţată, publicul a acceptat-o, pentru că reprezintă femeia modernă, independentă, educată şi împlinită profesional. S-au căsătorit la 22 mai 2004 la Madrid. Cuplul are două fete: Infanta Leonor de Todos los Santos a Spaniei (12 ani) şi Infanta Sofía de Todos los Santos a Spaniei (10 ani).

Deși nu face politică, ultimele sondaje îi conferă regelui statutul de cel mai apreciat lider politic și asta într-o țară în care republica are mulți susținători. Rolul Regelui Felipe al VI-lea este acela de a apăra Constituția și de a reprezenta Spania în lume.

De ziua lui, Regele Spaniei şi-a premiat fiica de 12 ani

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a sărbătorit marţi împlinirea vârstei de 50 de ani şi a premiat-o pe fiica lui în vârstă de 12 ani, Leonor, moştenitoarea tronului, căreia i-a înmânat cea mai prestigioasă decoraţie regală, Colanul Ordinului Lâna de Aur. 

Un purtător de cuvânt al Palatului regal din Madrid a declarat că evenimentul reprezintă "un act de o importanţă istorică pentru rege şi prinţesa moştenitoare".

Mai multe