Irrfan Kahn a murit! Actorul de la Bollywood avea 53 de ani

29 aprilie 2020 11:07   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Doliu la Bollywood! Irrfan Khan, actorul de origine indiană care a obținut un succes considerabil atât la ​​Bollywood, cât și Occident, a murit la vârstă de 53 de ani. El a fost internat marți (28 aprilie) la unitatea de terapie intensivă a spitalului Kokilaben din Mumbai, cu o infecție de colon. Khan a lăsat în urmă o soție, utapa Sikdar, și doi băieți, Babil and Ayan.

În martie 2018, Irrfan Khan a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o tumoare neuroendocrină, dar după un tratament extins și-a revenit suficient de bine pentru a filma "Angrezi Medium", care s-a dovedit a fi ultimul său film și a cărui lansare în luna martie a fost amânată din cauza pandemie de coronavirus. Cunoscut publicului larg mai mult pentru rolul ca inspector de poliție în Slumdog Millionaire, Khan a fost, de asemenea, un actor renumit la Bollywood, care a jucat în hituri precum Haider și Hindi Medium.

Irrfan Khan a avut de suferit până să ajungă celebru

Khan s-a născut Saahabzaade Irrfan Ali Khan, în Jaipur în 1966, fiul unui vânzător de anvelope. EL a mers la școala de actorie după ce a eșuat ca jucător de cricket. S-a străduit  să devină cunoscut în industria cinematografică, în ciuda faptului că a jucat un rol mic, ca scriitor în "Salaam Bombay" din 1988, regizat de Mira Nair. Spre frustrarea sa, el a reușit să obțină doar roluri în telenovel.

„Am intrat în această industrie pentru a spune povești și a face cinematografie și am rămas blocat în televiziune”, a spus acesta în 2013 pentru The Guardian.

Rolul care avea să îl facă celebru pe Irrfan Khan a a venit dintr-un loc neașteptat: debutul în lungmetraj al regizorului britanic, necunoscut pe atunci, Asif Kapadia, cu "The Warrior". Lansat în 2002, "The Warrior" a fost selectat pentru prestigiosul festival de film din San Sebastian și a câștigat premiul Bafta pentru cel mai bun film britanic. Ulterior, Khan a început să joace și în filme indiene, având adesea roluri de polițist sau răufăcători - inclusiv rolul principal în "Maqbool", o adaptare a operei Macbeth a lui Shakespeare din lumea interlopă Mumbai. De asemenea, Irrfan Khan a menținut, o carieră paralelă în cinematografia anglo-americană: el a jucat rolul unui șef al poliției în "A Mighty Heart" și un alt polițist în "Slumdog Millionaire", care s-a bucurat de succes senzațional, câștigând opt ​​Oscaruri. Irrfan Khan a mai jucat și în alte pelicule de renume, precum "Life of Pi" sau "Jurassic World".

Mai multe