Jamie Foxx a salvat un om de la moarte: „Nu sunt erou”

20 ianuarie 2016 12:35   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Jamie Foxx (48 de ani) nu e un erou doar pe sticlă. Luni seară (18 ianuarie), actorul i-a salvat viața unui bărbat care făcuse accident cu mașina și se afla încă în autovehiculul cuprins de flăcări. Starul de la Hollywood nu a state pe gânduri. A sunat la poliție, dar nu a ezitat să intervină înainte ca ajutoarele să ajungă la fața locului.

Accidentul a avut loc în apropierea casei lui Jamie Foxx, în Hiddel Valey, din California. Un șofer a pierdut controlul automobilului, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț. Autovehiculul a fost cuprins de flăcări aproape instant, bărbatul rămânând captiv înăuntru. Jamie Foxx a auzit o bușitură puternică și o persoană țipând. S-a dus imediat să vadă ce se întâmplă și a realizat că șoferul nu poate ieși din mașină, potrivit Vanity Fair

În raportul poliției, care omite numele celebrului actor, este descris tot actul eroic al starului: „Doi martori care se aflau în apropiere de locul unde a avut loc accidentul au fugit spre mașina cuprinsă de flăcări și au răsturnat mașina, pentru a-l putea salva pe șofer. Unul dintre martori (Jamie Foxx n.r) a luat o unealtă din mașina sa și a spart geamul autovehicului unde era captiv șoferul, a tăiat centura de siguranță și l-a scos pe bărbat.”

Un alt martor la scenă susține că, deși Foxx a sunat la poliție, s-a decis să-l scoată pe șofer din mașină, de teama că aceasta va exploda. Șoferul este un bărbat de 32 de ani pe nume Brett Kyle. A suferit răni serioase la cap, piept și la gât. A fost transportat la unitatea sanitară Los Hobles și a fost arestat pentru suspiciunea că a condus sub influența drogurilor sau a alcoolului. Potrivit spuselor fratelui său, Joe Kyle, Brett are un plămân perforat și clavicula ruptă, însă ar fi fost într-o situație mult mai gravă dacă Jamie Foxx n-ar fi intervenit să-i salveze viața. 

Cu toate că presa l-a numit un erou, Jamie Foxx a spus pentru ABC că:  „Nu sunt un erou, dar trebuia să fac ceva în această situație”. Starul l-a cunoscut pe tatăl bărbatului pe care l-a salvat. Foxx a publicat imaginea emoționantă pe contul său personal de Instagram. Actorul a scris și un mesaj unde insistă cu nu există niciun erou în această poveste: „L-am cunoscut pe tatăl bărbatului de aseară. Asta e tot ce contează. Că un bărbat, fiul cuiva...viața unui frate a fost cruțată seara trecută. Dumnezeu ne ține în brațe pe toți. Niciun erou aici. Doar tați fericiți.”. 

Mai multe