Kirk Douglas îşi dezvăluie secretele tinereţii veşnice

14 decembrie 2019 20:25   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Încă rezistă! Legendarul star, cunoscut mai ales datorită rolului din filmul “Spartacus”, Kirk Douglas, tatăl lui Michael Douglas, a împlinit săptămâna trecută, în ziua de 9 decembrie, 103 ani.

Actorul Kirk Douglas l-a rugat pe fiul său, Michael Douglas (75 de ani), să nu-i mai facă petrecere de aniversare anul acesta, cum a făcut anii trecuţi. Cel mai longeviv star de la Hollywood, Kirk vrea să stea liniştit împreună cu soţia sa, Anne Buydens, de 100 ani. El şi-a dezvăluit secretele longevităţii sale extraordinare cu prilejul împlinirii vârstei de 103 ani. Actorul spune că, în primul rând, s-a menţinut sănătos multă vreme, mai ales la minte, fiindcă e mereu activ. În tinereţe a făcut multă gimnastică la sală, mult sport, în general. De asemenea, Kirk susţine că l-a ajutat să trăiască mult faptul că  a fost mereu un luptător. Nu în ultimul rând, îl ţine în viaţă legătura puternică pe care o menţine cu membrii familiei şi cu prietenii. Şi căsnicia lui foarte reuşită, care a împlinit 65 de ani, anul acesta, a contribuit la rezistenţa sa în faţa loviturilor pe care le-a primit de la viaţă. 

A supravieţuit unui accident de elicopter

Născut la 9 decembrie 1916, la Amsterdam, statul New York, Kirk Douglas a fost campion la lupte în tinereţe şi l-a avut ca rival pe celebrul Burt Lancaster. În filmele sale, şi-a demonstrat mereu aptitudinile fizice excepţionale. Din păcate, însă, a avut şi mari probleme: un accident de elicopter, din care a scăpat în mod miraculos, un atac vascular, în 1996, care l-a lăsat paralizat parţial, o criză cardiacă, în 2001. Kirk a fost însurat din 1943 până în 1954 cu Diana Dill, care i-a dăruit doi fii, Michael şi Joel (73 de ani). S-au despărţit, fiindcă el o înşela la greu.

În 1954, starul s-a căsătorit cu Anne Buydens. Ea era asistentă pe platourile de filmare, când s-au cunoscut. Şi pe Anne a înşelat-o, fiindcă Kirk a fost unul dintre sex simbolurile Hollywoodului. Printre iubitele lui s-au numărat divele Marlene Dietrich, Joan Crawford, Barbara Stanwick, Lana Tarner, Rita Hayworth şi Ava Gardner. Anne i-a dăruit şi ea doi fii, Peter (64 de ani) şi Eric, decedat în 2004, la 46 de ani. De-a lungul carierei sale prodigioase, Kirk Douglas a apărut în peste 90 de filme, între care se numără “Călăreţul singuratic” şi “Umbra unui uriaş” şi are o avere de 60 milioane de dolari. 

Mai multe